Dolazi u Hrvatsku

3 proizvoda beauty mogulice koje želimo probati

21. svibanj 2020.
Fotografije: Kylie Skin
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Na police Douglasa stiže kolekcija za njegu lica koja je prije godinu dana užarila društvene mreže, a ovo su proizvodi o kojima se najviše pričalo pa ih jedva čekamo isprobati.

Ako netko zna kako rasprodati proizvode u jednom danu, onda je to Kylie Jenner. Još 2015. izbacila je prvi make-up kit proizvoda za usne koji su se rasprodali u rekordnom roku, a četiri godine kasnije, i milijardu dolara bogatija, predstavila je i svoju prvu liniju proizvoda za njegu kože, koja 22. svibnja stiže i na naše tržište, u Douglas.

Skincare linija Kylie Skin sastoji se od osnovnih šest proizvoda za kožu i rasprodala se istog dana zahvaljujući kultu pratitelja na društvenim mrežama. Kako od početka naglašava, njezina misija je kupcima približiti rutinu njege lica kroz pristupačne, sigurne i učinkovite proizvode namijenjene za žene i za muškarce. Ujedno želi educirati svoje obožavatelje i mlađu generaciju te im približiti proizvode za njegu, s fokusom na zdravu i njegovanu kožu koja je savršena podloga za make-up.

Svi proizvodi su veganski, bez glutena, sulfata i parabena, dermatološki su ispitani te nisu testirani na životinjama. Osnovna linija sastoji se od pjene za čišćenje lica, pilinga za lice, hidratantne kreme, kreme za oči, tonera za lice i vitamin C seruma. U neke proizvode dodani su i parfemi, točnije u toner i pjenu za čišćenje, što nekima možda neće odgovarati, a ovo su proizvodi koje mi želimo isprobati.

Najviše kritika u rutini od šest proizvoda dobio je piling za lice koji sadrži orah što nije baš čest sastojak beauty proizvoda zbog svojeg agresivnog djelovanja na kožu. Piling je tako, i prije nego što je bio dostupan, proglašen štetnim jer će agresivan orah skinuti površinski sloj kože i iziritirati lice. Proizvod je, pak, na stranici opisan kao nježan, ali učinkovit, s protuupalnim sastojcima i voćnim ekstraktima koji odstranjuju mrtve stanice kože i ostavljaju blistav ten. U proteklih godinu dana našao je svoje obožavatelje, a recenzije govore da kožu ostavlja mekanom nakon nježnog korištenja - pa naravno da ga želimo testirati.

image
Piling za lice od oraha, 209 kn

Iako su mnogi bili skeptični, skincare linija beauty mogulice u suštini je nježna, prigodna za svaki tip lica i kako sadrži basic proizvode, lako se uklapa u dnevnu rutinu. Krema za okoloočno područe i serum s vitaminom C pokazali su se kao proizvodi koji su pokupili najviše pohvala - pa su tako i na samom vrhu našeg popisa.

image
Krema za oči 189 kn
image
Vitamin C serum, 265 kn

Za sada sudimo po recenzijama i opisima proizvoda, ali u svakom slučaju, čekamo 22. svibnja kada ćemo ih isprobati na vlastitoj koži.