Moć u bočici

4 intenzivna i senzualna parfema

14. siječanj 2022.

Fotografije: Press

Zaboravite na suptilnost i lagane, jedva primjetne parfeme. Vrijeme je za intenzivne, snažne mirise koji će probuditi vaše samopouzdanje i naglasiti senzualnost.

Minimalizam je, kažu, iza nas. Skromnost također, barem kad govorimo o ljepoti. Naglašeno i istaknuto ne samo da prolazi nego je postalo poželjno. Zato nije nimalo neobično što su nas počeli privlačiti snažni, intenzivni parfemi koji su donedavno bili „teški” ili „ne za svaki dan”. Naravno, i samo doba godine privlači takve mirise, ali ne možemo ignorirati ni situaciju u kojoj živimo, a koja nas potiče da zaboravimo na potrebu da se smanjimo i sakrijemo. Želimo živjeti i uživati pa zašto si ne dopustiti da mirišemo posebno svaki dan?

Kad pomislimo na intenzivne parfeme, jedan od prvih koji nam padne na pamet nesumnjivo je kultni Opium. Prvi put predstavljen 1977., ovaj klasik Yves Saint Laurenta uvijek je bio parfem za elegantnu, sofisticiranu ženu koja zna što želi. Svako doba ima svoj Opium, a naš je izbor Black Opium. Prvo nas razbude note zrna kave, koje djeluju snažno i prodorno. Slijede mekše i ženstvenije note bijelih cvjetova jasmina sambaca i narančina cvijeta, s opojnim i odvažnim finišem vanilije i drvenastih nota cedrovine i pačulija koje zaokružuju miris i pružaju mu dubinu i tajanstvenu eleganciju. Pun kontradikcije, Black Opium možda nije za svakoga, ali neće proći nezapaženo, a uz njega ćete se uvijek osjećati posebno.

image

Black Opium

Sloboda, samopouzdanje i bunt u srži su koncepta Valentino Voce Vivo, koji karakteriziraju cvjetno-drvenaste note. I on je na neki način skup neočekivanih mirisa koji zajedno čine snažnu kombinaciju koja će neizbježno izazvati pitanje: “Koji je to parfem?” Započinje esencijom bergamota omekšanom notom slatke talijanske mandarine, a citrusne note dopunjuje đumbir. Srce mirisa načinjeno je od bijelih cvjetova - naranče, zlatne gardenije i španjolskog jasmina. U bazi je pomalo iznenađujuća kristalna mahovina, koja je dugo bila rezervirana za muške mirise, koju nadopunjuju sandalovina i vanilija, izražavajući dvije strane senzualnosti.

image

Valentino Voce Vivo

Senzualnost je druga riječ za Armani Sì Eau de Parfum, čija se kompozicija razvija kroz tri akorda: nektar crnog ribiza, moderni chypre i svijetlo drvo prožeto daškom mošusa. Chypre je jedinstvena mirisna obitelj koja podrazumijeva kombinaciju citrusnih nota i hrastove mahovine, nerijetko s dodatkom pačulija. Poseban i moćan, uvijek će vam podići raspoloženje. 

image

Armani Sì Eau de Parfum

Kažu da za svaki veliki parfem mora postojati tenzija, privlačenje suprotnosti, kontradikcija. Upravo je takav Yves Saint Laurent Libre - parfem muževne strukture sa ženstvenom srži. Temelji se na stilu fougère, koji se tradicionalno koristi za muške parfeme te ga karakterizira miris lavande. Nadopunjen je mirisom cvijeta naranče i vanilije s Madagaskara, stvarajući tako zaokruženu priču ovog buntovničkog parfema. Koji god bio vaš izbor, neka vas ne sputavaju misli o minimalizmu i skrivanju u masi - vrijeme je da prigrlite svoju slobodu i bunt svoje ljepote i budete baš onakvi kakvi jeste.

image

Yves Saint Laurent Libre