O ljepoti i wellnessu

5 odličnih podcasta koji će postati obavezan dio vaše beauty rutine

17. rujan 2020.
Fotografija: iStock

Obožavate šminku, skincare rutina vam je usavršena do najsitnijih detalja, znate svaki novi beauty proizvod koji dođe na tržište i dijelite savjete frendicama o kremama oko očiju? Vrijeme je da se ubacite u svijet beauty podcasta.

Dok čekamo jesen, pravo je vrijeme da uspostavimo nove rutine i navike. Jedna od njih mogla bi biti i slušanje podcasta. Ima ih zaista svakakvih, tematski su iznimno široki i možete izabrati one koji će u potpunosti odgovarati vašem stilu života. Ovaj tjedna izabrali smo pet podcasta za beauty entuzijaste. Zabavni i korisni, oni se ne bave samo novim maskarama i najboljim skin care proizvodima, nego nas uvlače u svijet biznisa, u kojem se priča o tome kako izgraditi svoj brend, legende industrije dijele izazove s kojima se suočavaju... A tu je i raspadanje tabua, nešto u čemu su podcasti više nego uspješni. Poslušajte i uživajte!

Beyond the Beauty with Bobbi Brown

Beauty legenda koja je nakon 25 godina stvaranja brenda napustila isti, Bobbi Brown progovara u ovom podcastu o mnogim stigmama koje se tiču ljepote i wellnessa. Tako se priča o gubitku kose, ali i o industriji. Bobbi, koja je stvorila jedan od najboljih i najprepoznatljivijih brendova, otkriva tajne industrije te savjetuje kako preživjeti i napredovati u tom svijetu. Osim toga, tu su i razgovori s liječnicima, stilistima s pregršt korisnih savjeta. 

Slušajte Beyond The Beauty ovdje

Fat Mascara

Dvije uspješne beauty urednice - Jessica Matlin iz Teen Voguea i Jennifer Goldstein iz Marie Claire pričaju o svemu što ima veze s ljepotom, make-upom i wellnessom. Nagrađivani podcast tako se bavi pitanjem odnosa šminke i našeg samopouzdanja, trendovima u beauty zahvatima, a tu su i razgovori sa zvijezdama poput Tracey Ellis Ross i Kim Kardashian te beauty mogulima poput Hude Kattan. 

Slušajte Fat Mascara ovdje

Glowing Up

Komičarke i autorice pričaju o svemu što ima veze s ljepotom - od toga treba li im mini frižider za sve skin care proizvode i što zapravo misle o novim bizarnim trendovima s TikToka. Esther i Caroline na trenutke su pravi autoriteti u beautyju, a minutu poslije su urnebesno smiješne. Tu je i cijela plejada gostiju, od stručnjaka do influencera, s kojima raspravljaju o svemu i svačemu, od frizura, botoksa i ginekološkim problemima. 

Slušajte Glowing Up ovdje

The Beauty Brains

Nešto stručniji pristup za sve one koji žele dermatologa za brzom biranju. Valerie George i Randy Schuelle glavni su i odgovorni za ovaj podcast, oboje su kemičari koji rade u kozmetičkoj industriji i imaju odgovore na sva vaša pitanja. Je li suhi šampon loš za kosu i kožu tjemena, može li naša koža postati 'ovisna' o glicerinu, koji su najbolji retinoidi, što su peptidi i kako prehrana utječe na akne... Sve su to nazivi epizoda koje traju između 25 minuta i sat vremena i koji bi mogli postati neizbježan dio vaše beauty rutine.

Slušajte The Beauty Brains ovdje

Full Coverage

Profesionalna vizažistica Harriet Hadfield i njezina prijateljica, "neprofesionalna ljubiteljica beautyja", Lindsey Kelk, svaki tjedan pričaju o novim proizvodima, trendovima, knjigama te intervjuiraju vlasnike beauty brendova - a povremeno im i "zavire" u kozmetičku torbicu. Također, često razgovaraju i s liječnicima o estetskim zahvatima, u najsitnije detalje. 

Slušajte Full Coverage ovdje