gg izbor

8 highlightera koji licu daju neodoljivi sjaj

04. travanj 2021.
Fotografije: Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Kozmetičku torbicu upotpunjavamo s novim highlighterom koji će se pobrinuti da lice dobije poseban sjaj.

Koža lica koja blista na neupečatljiv i prirodan način nam je težnja prilikom kreiranja svakog beauty looka, a tu se highlighteri nameću kao neizostavni saveznici. Osobito u toplije dane, kada je naglasak na laganom, prozračnom make-upu: tanki sloj maskare, lagano prekrivanje tena, glossy sjaj na usnama i dodir highlightera čine spoj koji je prigodan u svako doba dana, a osvježava lice, pogled i sveukupni look.

Ovisno o izgledu koji želite postići, s tim na umu birajte svoj highlighter - neki od njih sadrže snažan metalik sjaj i čestice koje su prigodnije večernjem looku. No brojni highlighteri su prozirni i neupečatljivi, a u širokoj paleti nijansi najbolje je odabrati onaj sličan boji tena. Za poželjan dewy sjaj kože, profesionalni vizažisti savjetuju i miješanje pigmenata i tekstura kako bi se postigla savršena na svakom licu, no otkrivaju i nekoliko trikova uz koje highlighter savršeno sjeda na lice.

image
Fotografija: Unsplash

Primjerice, prije samog nanošenja sjaja, lice lagano pošpricajte maglicom ili upotrijebite hidratantnu kremu ili balzam za usne na dijelovima lica na koja nanosite highlighter. Ovako će se on bolje stopiti s teksturom kože i samim time će biti dugotrajniji. 

Kako se bliže ljetni dani, posežemo za highlighterom kremastih tekstura koji najčešće dolaze u sticku. Jednostavni za nanošenje i postojani na licu, današnje formulacije rađene su tako da ne isušuju kožu već je njeguju. Nešto snažniji, party sjaj ostavljaju oni u prahu i kamenu. Ovo je naš izbor.

image
MAC Iridescent Powder/Loose (29 dolara)/ Hourglass Vanish Flash Highlighting Stick (329 kn)/ Marc Jacobs Dew Drops Coconut Gel Highlighter (45 dolara)/ Westman Atelier Lit Up Highlight Stick (44 funte)
image
Gucci Beauty Éclat De Beauté Effet Lumière Gel Face Gloss (169 kn)/ Laura Mercier Face Illuminator (36 funti)/ Charlotte Tilbury Holywood Superstar Glow Highlighter (50 dolara)/ Too Faced Diamond Highlighter (30 funti)