GG MAKE-UP

Atmosfera glam histerije: Night Luxe je odgovor na "clean" estetiku

06. veljača 2023.

Fotografije: Launchmetrics.com/Spotlight

Tekst: Lea Ladišić

Noćni glamur, dekadencija, razuzdani party do jutra i šminka koja ‘vrišti‘ čisti su luksuz.

Dekadentni lusteri, kristalne čaše i espresso martini, raskošna svjetla grada kao kulisa fotografija, skupocjeni modni dodaci, femme fatal crni outfiti i make-up na najvišoj glam razini. Opisujemo Night Luxe, koji je više od make-up trenda, jer kao i mnogi drugi TikTok pokreti, predstavlja cijeli lifestyle koji se temelji na određenim estetskim smjernicama i karakteristikama. Night Luxe je estetika koja je eksplodirala na društvenim mrežama kao odgovor na potpuno suprotnu "clean girl" ljepotu. U prvi plan dolazi noćni glamur i dekadencija koju prati razuzdana zabava do jutra.

Zamislite dvadesete godine prošlog stoljeća u digitalnoj eri. Luksuzni noćni make-up prigodan je za kraj godine i zimsku sezonu koja će biti ispunjena partyjima i beauty lookovima koji najbolje prate večernje glam raspoloženje. Za postizanje luksuznog dojma, prije nanošenja samog make-upa važno je pripremiti kožu dobrim slojem preparativne njege. Posegnite za luksuznim hidratantnim kremama i serumima koji će učiniti kožu lica savršenom podlogom za glamurozne nanose make-upa. Koža je čista, sjajna i njegovana, blago konturirana i prozračnog izgleda.

image

CHARLOTTE TILBURY Lip Cheat olovka za usne/ N°1 DE CHANEL Revitalizing Serum koji djeluje na pet znakova starenja/ LANCÔME Hypnôse maskara za volumen/ LILY umjetne trepavice/ HOURGLASS Ambient Lighting rumenilo u više nijansi/ PAT MCGRATH LABS Mothership IX: Huetopian Dream paleta sjenila za oči

image

BOBBI BROWN Vitamin Enriched Face Base Krema za
njegu i pripremu lica za make-up/ BYREDO
tekuće sjajilo za usne/ PARFUMS DE MARLY
Safanad miris s cvjetnim notama, kruškom, narančom,
vanilijom i amberom u baznim notama/ ARMANI Eyes To Kill Stellar Eyeshadow šljokičasto sjenilo za oči/ NYX
PROFESSIONAL EPIC INK LINER crni tuš za oči

Nježno su naglašeni obrazi, a glavni fokus je na usnama punog i sjajnog izgleda - prozirnom sjajilu za usne ili pak dubokim nijansama crvene boje finog vina. Pogled je najčešće istaknut tamnim i smokey nijansama, crnom linijom tuša i baršunastim teksturama, a opcija su i šljokice te metalik naglasci srebrne, brončane i zlatne boje koje najbolje komuniciraju beauty hedonizam. Za one koje look žele odvesti na novu razinu glamurozne histerije, posegnite za umjetnim trepavicama i apliciranim kristalima na licu i kapcima, koji dodaju novu dinamiku cjelokupnom looku.