Beauty inspo

Look okupan suncem by Margot Robbie

26. travanj 2021.
Fotografije: rexfeatures.com
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Glumica Margot Robbie vjerna je francuskoj eleganciji luksuzne kuće Chanel, od haljine do make-upa. Kombinaciju možda ne možemo, no zato make-up look znamo kako rekreirati.

Nagradu za najbolji beauty look na dodjeli Oscara dajemo glumici Margot Robbie. Nisu samo paperjaste šiške pridonijele romantičnom, nježnom looku. Make-up za koji je zaslužna vizažistica Pati Dubroff divno se uklopio u glamuroznu priču s crvenog tepiha. Margot, koju smo navikli vidjeti s crvenim ružem na usnama, ovog je puta odabrala look "okupan suncem", lagan, prozračan, jako ženstven i inspirativan. A podijelila je i proizvode kojima je postigla profinjeni izgled. 

"Oslanjala sam se na Chanelovu paletu Palette Essentielle u bojama karamele, njome naglasila obraze i oči te paletu koristila za neprimjetno konturiranje lica. Naglasak je stavljen na oči kako bi pogled bio svjež i otvoren, nježno zaokružen sa šiškama koje padaju do očiju, a i za usne je odabrana nude nijansa blagog sjaja". 

"Razmišljala sam o izgledu koji će biti jednostavan, optimističan, s naglaskom na pročišćenu ljepotu. Make-up se slagao s modnom kombinacijom i mislim da je ovakva jednostavnost nešto što smo svi prigrlili u ovim vremenima", komentirala je make-up artistica. 

image
Osvježenje uz šiške i prozračni make-up
image
Kompleks za sjaj i prekrivanje Les Beiges Water-Fresh tint (50 funti)/ višenamjenska paleta Palette Essentielle (52 funte)/ puder u kamenu za sjaj Les Beiges Healthy Glow Illuminating Powder (62 dolara)/ višenamjenski stick Baume Essentiel u zlatnoj boji (45 dolara)/ ruž za usne Rouge Coco Flash, nijansa 53 Chicness (40 dolara)/ tekući ruž za usne Rouge Allure Ink, nijansa 178 Rosy Brown (40 dolara)/ maskara za volumen Le Volume de Chanel (32 dolara)/ lak za nokte Le Vernis, nijansa 167 Ballerina (28 dolara)

Neopterećeni i sun-kissed izgled najbolje se postiže nude i brončanim nijansama i iako je rađen za crveni tepih svečane dodjele, inspirira nas kao make-up look koji će funkcionirati u svakoj svečanoj prilici. I frizura je pravo osvježenje, sa šiškama koje su se nametnule kao ovogodišnji beauty hit - nonšalantno zavezana kosa u niski rep i pramenovi koji zaokružuju lice pun su pogodak koji nije teško rekreirati za dnevnu ili večernju frizuru.