Za svaki tip kože

Beauty novitet za naprednu hidrataciju kože lica

25. kolovoz 2022.

Fotografije: Danijel Berkovic

Iz laboratorija hrvatskog brenda dolazi hidratantna bomba koja koži vraća sjaj, vlažnost te stvara ‘glass skin‘ efekt.

Pravilna hidratacija kože glavni je preduvjet za zdravlje kože i održavanje barijerne funkcije u balansu, neovisno o ostatku uobičajene rutine njege lica i tipu kože. Dehidriranoj koži nedostaje sjaj, a linije, bore i sitne nepravilnosti dolaze do izražaja. Dakle, neovisno o godišnjem dobu ili tipu kože, uvijek smo u potrazi za preparatima koji za cilj imaju vratiti vlažnost i balans koži. Novitet iz hrvatskog brenda kozmetike Skintegra radi upravo to - predstavili su leave-on masku Hyperdew. Njezina posebnost je atraktivna gel tekstura i water-burst formula, što znači da se tijekom nanošenja na kožu doslovno oslobađaju kapljice vode za dojam izuzetno dewy kože, odnosno, za takozvani glass skin efekt.

Water-burst tehnologija raspršuje hidratantne čestice što omogućava naprednu hidrataciju dubinskim vezanjem vlage u kožu, dok emolijensi formiraju prozračan film koji zadržava vlagu u koži, bez površinskog osjećaja težine. Inovativan kompleks sastojaka poput probiotičkih fermenata i prirodnih faktora vlaženja podržavaju mikrobiom kože i održavaju barijernu funkciju, dok derivat azelaične kiseline posvjetljuje mrljice, balansira proizvodnju sebuma i hidratizira.

image

Fotografije: Danijel Berkovic

Proizvod je lako uvrstiti u različite rutine, čak i one kompleksnije koje kombiniraju BHA i AHA kiseline te retinoide. Od nje će koristi imati posebice dehidrirana koža koja pati od osjećaja zatezanja i sklona je ljuskanju, iako je namijenjena svim tipovima kože. Suha koža će preferirati Hyperdew kao završni korak noćne rutine, dok će masna koža koristiti masku nakon nanošenja hidratantnog seruma ili samostalno nakon čišćenja i nije ju potrebno ispirati. Rezultat? Hidratizirana koža i umirena koža, ujednačen ton, uz preventivno djelovanje na preuranjene znakove starenja!