Ključan za zdravlje

Jedan korak u njezi nikako se ne smije preskočiti

15. prosinac 2020.
Fotografija: Unsplash
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Pravilna higijena intimnog područja treba biti dio brige o sebi, kako bismo si osigurali zdravlje i prirodnu ravnotežu.

U beauty rutini ne smijemo zaboraviti na još jedan važan dio zdravlja - intimnu njegu. Pravilna intimna higijena održava prirodnu ravnotežu i svježinu, ali igra i važnu ulogu u sprječavanju potencijalnih zdravstvenih problema. 

Pritom su pravi proizvodi ključni - obični sapuni i gelovi za tuširanje mogu dodatno nadražiti i isušiti intimno područje. Posebni sastojci i formule bez parfema karakteriziraju Intimea Hygeia i Ansei Hygieia proizvode koji su prvi korak prema očuvanju intimnog zdravlja. Jedan od sastojaka Intimea sapuna je dalmatinska kadulja koja djeluje protuupalno, antiseptički i antibakterijski, dok maslinovo ulje sprječava isušivanje rodnice i djeluje zaštitno. Nježni tekući sapuni s ph 4,0 održavaju prirodnu ravnotežu vaginalne flore i ne nadražuju kožu. 

Intimea Jasmine za intimnu njegu kremaste strukture i blagog ugodnog mirisa jasmina ili sapun Intimea Classic s ekstraktom kadulje i bez dodatnih mirisa pružit će njegu i zaštitu svakodnevno. No, osim vaginalne njege, često se zaboravlja na pravilno tretiranje analnog područja. Zbog neugode ova tema se izbjegava i kod liječnika, no činjenica je da su iritacija, svrbež i peckanje perianalnog područja vrlo čest problem koji se javlja kod čak 45 posto populacije, uz učestalu pojavu hemeroida. 

image
Intimea Classic nježni sapun s ekstraktom kadulje, maslinovim uljem i mliječnom kiselinom
image
Intimea Jasmin nježni tekući sapun za intimnu njegu, kremaste strukture i blagog ugodnog mirisa jasmina

Kako bi lošom higijenom izbjegli dodatne komplikacije, korištenje nježnih specijaliziranih sapuna poput Ansei Hygieia tekućeg sapuna ublažava simptome, poboljšava opće stanje i olakšava život. Načinjen s posebnim sastojcima s kiselošću pH (4,4) te uz dodatak tinkture kore hrasta antiupalnog djelovanja, nelagoda se smanjuje, a intimno zdravlje je očuvano. 

image
Ansei Hygieia za higijenu analnog područja

Inače, Ansei Hygieia je proizvod razvijen od hrvatskog tima stručnjaka, kao i Intimea Hygeia - redizajnirana Hygieia Intima koju već gotovo 20 godina koriste brojne žene.