Deset popularnih

Beauty rutina nije potpuna bez omiljenog čistača

13. siječanj 2021.
Fotografije: Canva/Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Najmanje popularan ‘u društvu‘ i olako shvaćan korak u svakoj beauty rutini je čistač za lice. Zaboravljamo da se radi o gotovo najvažnijem koraku s kojim dan i zdrava koža započinju i završavaju.

Nakon čišćenja lica dolaze svi oni proizvodi koji čine razliku i pokazuju rezultate, ali važno je imati na umu da bez kvalitetno očišćene kože nijedan sastojak niti proizvod neće dobro obaviti svoj posao. Zato čistači zaslužuju našu pažnju. Prilikom izbora idealnog za svoj tip kože uzmite u obzir vrstu tena, je li koža lica dehidrirana, osjetljiva, sklona aknama? 

Čistači koje smo izdvojili u nastavku su poznati po svom nježnom djelovanju i dobrom čišćenju i većinom su primjereni osjetljivoj koži, što znači da će odgovarati svakom tipu kože. Ipak, važno je kako odgovaraju vama - i oni najhvaljeniji proizvodi mogu biti krivi izbor za nekoga jer je svaka koža je jedinstvena i reagira drugačije. Prije nego što uložite novac u proizvod koji traje barem jedan ili dva mjeseca, zatražite od prodavača tester. 

image
Melvita pjenušavi gel za sve vrste lica (123 kn)/
Biobaza blagi gel za čišćenje lica s kamilicom (32 kn)/
Skintegra Amphibian gel (119 kn)/
Neutrogena Hydro Boost (12 dolara)/
La Roche-PosayToleriane njegujući gel za pranje lica; Farmacia (127 kn)

Nakon ere micelarnih vodica, za čišćenje lica su se najpraktičnijim i djelotvornijim pokazali čistači gelaste teksture, pjenušave i nježne na koži, a važno je da ne isušuju kožu, da je hidratiziraju i da nježno uklanjaju make-up i višak sebuma kojeg koža proizvodi. Samostalno oni otklanjaju nečistoće i šminku, no ako ste skloni masnoj koži, svakodnevnom make-upu i nanošenju SPF zaštite prije gelova za čišćenje mogu se koristiti uljni čistači kao prvi korak večernje njege. 

image
Bioderma Sensibio nježni umirujući gel za čišćenje i uklanjanje make-upa; Notino (107 kn)/
Glossier Milky Jelly Cleanser gel za čišćenje (9 dolara)/
CeraVe pjenasti gel za čišćenje za normalno i masno lice; Notino/
Drunk Elephant nježni gel za čišćenje (32 dolara)/
Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming (34 dolara)