#PURE BEAUTY

Beauty savjeti Korane Gvozdić iz izolacije: jednostavan trik za ležerne valove

27. ožujak 2020.
Fotografija: Korana Gvozdić
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Što je to prirodna ljepota i kako izgleda #purebeauty otkrivaju nam naše sugovornice u razgovoru o njezi i malim ritualima u kojima uživaju i od kojih ne odustaju. Iz izolacije nam se javila Korana Gvozdić i podijelila nam svoje #purebeauty tajne. 

Vrijeme provedeno u izolaciji posvetit ćemo i našem tijelu, licu, kosi i koži kojima će odmor od uobičajenih teških tretmana dobro doći. Svakodnevnu beauty rutinu novim uvjetima prilagodila je i Korana Gvozdić i svela je na minimalnu: ni inače ne koristi teški make-up, za lice joj je važna dobra hidratacija, a najviše pažnje pridaje njezi svoje duge kose. Otkrila nam je kako joj izgleda beauty rutina u izolaciji i kako se nosi s ovom situacijom.

O ljepoti i samopouzdanju...

- Pa kad me to pitate u ovim vremenima koje upravo svi prolazimo, a realno nije nam jednostavno, onda vam jedino mogu reći kako bih naglasak stavila na sreću i zdravlje.

Beauty rutina u izolaciji...

- Mislim da će mi kosa biti najviše "zahvalna" na svim ovim uvjetima u kojima smo trenutno. Naime, njegujem je kao i prije. Šampon, maska te na kraju ulje za hranjenje vrhova. Bitna je razlika što je pretjerano ne feniram i ne izvlačim, nego je lagano prosušim i onda je polusuhu zamotam u puža na vrhu glave i tako dobijem ležerne valove. Znam i sigurna sam da će mi s vremena na vrijeme doći da se totalno sredim za, recimo, izlazak petkom u dnevnu sobu.

Beauty savjet...

- U ovim prvim danima izolacije rekla bih da sam više pažnje davala slaganju života i kako dezinficirati sve oko sebe (i sebe), nego posebnim beauty rutinama. Srećom, sve što mi je potrebno imam, a ako nestane naručit ću online. Niti inače nisam koristila pretjerani make-up, a kako ga sada uopće ne koristim bitna mi je samo krema za hidrataciju, serum za oko očiju i tonik prije toga koji koristim navečer. Kada osjetim potrebu ubacit ću i neku masku ili jači serum ili neku masažu.

Svakodnevni razlog za osmijeh...

- Moramo znati da u izolaciji svake osobe vlada vrtlog emocija i da ima mentalnih uspona i padova te nikako ne želim da pišemo samo o tome kako je negdje isključivo teče med i mlijeko. Teško je, ali privikavam se iz dana u dan, nalazim radost u sitnicama koje dijelim sa svojim čovjekom. Uz njega mi je lakše i to mi puno znači.