Mali rituali

Beauty talk s Izabel Kovačić: o omiljenim kremama, parfemu i ružu od kojeg se ne odvaja

18. srpanj 2020.
Fotografije: lunilou
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Suvlasnica ekološki osviještenog brenda lunilou, zaljubljenica u kvalitetne modne komade, ali i u jednako kvalitetnu kozmetiku, otkriva nam svoju ljetnu beauty rutinu, omiljeni parfem i look iz kojeg se ovog ljeta neće skidati.

Izabel Kovačić na svojem Instagram profilu zaokuplja pažnju modnim kombinacijama, ali još češće svojom sjajnom i bujnom kosom te njegovanom kožom zbog koje nikad ne nosi mnogo make-upa. Suvlasnica lunilou, slow fashion i ekološki osviještenog brenda s kojim je i za ovu sezonu predstavila održive komade koji će trajati godinama otkrila nam je kojih se pravila drži kada je ljepota u pitanju, kako njeguje kosu, što će ove godine ponijeti na plažu i koji su proizvodi uvijek u njezinoj kozmetičkoj torbici. 

Kako izgleda vaša ljetna beauty rutina? 

- Ljeti stvarno pokušavam što manje vremena provoditi u nekim rutinama i shvatila sam da mi zapravo najviše odgovara kada spontano pružam svojoj koži ono što mislim i vidim da joj taj tren treba. Hidratacija izvana i iznutra mi je zapravo uvijek broj jedan kada je njega u pitanju. Nisam previše zahtjevna s proizvodima tako da ujutro uvijek stavim hidratantnu kremu, a uvečer kožu dobro očistim gelom i nahranim serumom. Apsolutno obožavam njegu kože, ali je to obožavanje minimalističko. 

Kako njegujete kosu?

- Imam jako zahvalnu kosu i moram priznati da joj zasad nije bila potrebna posebna njega - samo dobar šampon i još bolji frizer. 

image
Izabel Kovačić
---

Koji se proizvodi uvijek nalaze u vašoj kozmetičkoj torbici?

- Neka SPF krema je uvijek spremna za brzinsko nanošenje, a obavezne su i krema za ruke Aesop te dezinfekcija za ruke. Uz sebe uvijek imam i neku varijantu nude ruža, ovaj tren je to Mac. 

Omiljeni parfem?
- Eleventh hour od Byreda

Koja bi bila vaša beauty filozofija?

- Manje je više. Još uvijek se vodim tom filozofijom kako u njezi, tako i u dekorativnoj kozmetici. Nisam ljubiteljica pretjeranog make-upa tako da je prirodan look moj uobičajeni look za većinu prigoda.

Što je za vas istinska ljepota?

- Istinska ljepota za mene je samopouzdanje. Kada je osoba sigurna u sebe, zrači nekom posebnom energijom. Današnjim insta svijetom percepcija lijepog i zdravog se apsolutno promijenila i jako sam sretna kad vidim zaokrete koji se događaju u beauty i u modnom svijetu, a u kojima je na prvo mjesto vraćeno upravo zdravlje i briga za sebe i svijet oko nas.

Omiljeni kupaći kostim za 2020.?

- Lunilou kupaći kostim izrađen od recikliranog poliamida u kojem nećete samo dobro izgledati, već ćete njegovim nošenjem dati svoj mali doprinos očuvanju naših mora i oceana.

image
Izabel Kovačić

Prijedlog modne kombinacije u kojoj provodite ljeto?

- Prugasta oversized lunilou majica i lunilou kupaći kostim.

Što ove godine čitate i slušate na plaži?

-Čitam knjigu "Living to tell the tale", autobiografiju autora Gabriela Garcije Marqueza, a po cijele dane slušam pjesmu "Calma" od Pedra Capoa jer je to od nećakinje Lucie najdraža pjesma.Omiljeni doručak za najbolji početak dana?

- Voće mi je uvijek najdraži doručak, osobito ljeti, na terasi uz valove i miris soli u zraku. Zapravo, uz takav ugođaj mogu i samo piti kavu - dovoljno mi je.