PURE BEAUTY

Beauty talk s Nanom Nadarević: Stres na minimumu, fokus na zdravim navikama

09. travanj 2020.
Fotografije: Nana Nadarević
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Što je to prirodna ljepota i kako izgleda #purebeauty otkrivaju nam naše sugovornice u razgovoru o njezi i malim ritualima u kojima uživaju i od kojih ne odustaju niti u vrijeme izolacije. Ovog puta razgovarali smo s beauty eksperticom Nanom Nadarević. 

Beauty savjete potražili smo kod ekspertice u ovom polju -  PR menadžerice za MAC Cosmetics, Nane Nadarević. Otkrila nam je da joj vrijeme izolacije ne pada teško - za sebe kaže da je kućni tip i uživa u svom stanu kojeg dijeli s dečkom. Odgovara joj vrijeme koje ima za sebe, kao i način života u kojem se svi trenutno odmaramo od žurbe i stresa. Pričala nam je o istinskoj ljepoti, a otkrila nam je i kako joj izgleda dnevna beauty rutina, vrijeme koje je namijenjeno za nju i u kojem uživa. 

image
Kako je inače kućni tip, Nanu ne muči život u izolaciji

O istinskoj ljepoti i samopouzdanju...

Kako reći što je ljepota, a ne upasti u zamku ispraznih fraza? Mnogo puta sam se uvjerila kako ljepota nema veze sa simetrijom, savršenim proporcijama ili prćastim nosom. Ljepota se može iznenada pojavili (ili nestati) čim netko otvori usta. Pune usne su ništa ako ne govore lijepo, a bademaste oči ne vrijede ako su prazne. Eto, očito je ipak nemoguće govoriti o ljepoti bez izlizanih parola. 

Beauty rutina...

S obzirom da u beauty industriji radim već sedam godina, danas već prilično dobro znam što mojoj koži odgovara i što joj je potrebno ujutro, a što navečer. Moja beauty rutina je vrijeme za mene i uživam u tome. Ujutro se umivam i nanosim Sveti Gral seruma – Estee Lauder "Advanced Night Repair". Inače, zabluda je kod ovog proizvoda da je noćni serum, to nije istina, koristiti ga možete i do nekoliko puta dnevno. Nakon seruma područje oko očiju njegujem Bobbi Brown "Extra Repair Eye" kremom, a ne izlazim iz kuće bez SPF-a, a to je trenutno Elizabeth Arden "8 Hour SPF 35". Navečer radim "double cleanse", masiram kožu i tretiram je ovisno o tome kakav je dan bio. Kad je riječ o kosi, obožavam Davines proizvode, pogotovo masku za kosu "The Quick Fix Circle".

Beauty savjet? 

Samo jedan? Ljepota je odraz zdravlja – brinite o sebi i o onome što unosite u tijelo, pa će vas i vaša kosa i koža nagraditi. Kada je riječ o njezi, uložite u dobar serum za lice, jer oni za razliku od krema prodiru u dublje slojeve kože. Uvijek stavljajte SPF zaštitu kako biste spriječili pojavu hiperpigmentacije i mrljica. Jednom kad se koža ošteti to se ne može povratiti. Može se popraviti, ali nikada više neće biti isto.

Razlog za osmijeh u izolaciji...

Iskreno? Izolacija usred COVID-19 epidemije se ne razlikuje od izolacije u kojoj inače živim. Znam, nije za pohvaliti se, ali je istina. Kućni sam tip i veoma sam orijentirana na dom koji dijelim s dečkom. Zato je razloga za osmijeh nebrojeno puno, a počinje ujutro s bogatim doručkom za koje inače nemamo vremena, a završava uz dobre filmove i knjige. U izolaciji nikud ne moram juriti, nigdje ne kasnim i nema onog stezanja u grlu. Stres je sveden na minimum i okrenuti smo zdravim navikama.