Ljepota dolazi iznutra

Beauty talk: Suzana Horvat o svojoj netipičnoj rutini

28. lipanj 2020.
Fotografije: Hanza Media
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Prije nego što se uputila na obalu, našu manekenku Suzanu Horvat uhvatili smo za beauty blic u kojem nam je otkrila da je po pitanju njege - sve samo ne tipična.

Zdravlje, pravilna prehrana i tjelovježba tajna su ljepote manekenke Suzane Horvat, a beauty rutine koje se inače slažu za jutro i večer njoj nisu od velike važnosti. Ipak, neke proizvode uvijek možemo pronaći u njezinoj kozmetičkoj torbici, kako za njegu tako i za šminkanje pa nam je otkrila i svoju čarobnu kremu, ali i poručila da nema ništa privlačnije od samopouzdane žene s osmijehom na licu. 

Smatraš da nisi tipična žena kada je riječ o rutinama njege - kako izgleda tvoja jutarnja i večernja rutina? Misliš li da je manje više kada je riječ o sada 'popularnim' beauty rutinama?

Da, ja sam jedna od onih koje tvrde da je manje više…ponekad i ja pokleknem pa se zateknem kako tapšam lice s nekim kremicama i tonicima. Čak i kada to napravim, iskreno ne uočavam neku bitnu razliku jer smatram da lijepo lice dolazi iznutra, ako njegujemo organizam to će se definitivno pokazati prema van. Dakle, prvenstveno zdrava hrana, sport i puno vode uvijek pobjeđuju sve kreme ovoga svijeta. Smatram da one mogu pomoći kod određenih problema, primjerice suhe kože nakon putovanja, flekica od sunca, prištića i slično.

Ako već moram odabrati neke preparate to bi bile hidratantna i anti-oxydant krema Caudalie za jutro, te za navečer Vichy Normaderm anti-age.

'Nema ništa privlačnije od žene koja ima jasan stav i samopouzdanje i koja nije previše optrećena svojim izgledom'

Proizvodi za njegu koje uvijek imam u svojoj kozmetičkoj torbici...

Homeplasmina - čarobna krema koja mi služi za sve, usne/ranice/ruke, primjerice kada mi je koža jako suha od putovanja pomiješam je s kremom za lice kako bih dobila super rezultat. Pored toga uvijek imam gel/četkicu za obrve (malo sam opsjednuta obrvama - toliko da ponekada prije počešljam obrve pa tek onda kosu), vlažne maramice i krema za ruke.

Koji su tvoji make-up favoriti?

Jako rijetko se šminkam. Vjerojatno zbog posla kojim se bavim i na kojem me stalno šminkaju. Moja opsesija je da sve mora biti čisto, pa make-up tu često ispadne iz kombinacije.

Ako se baš moram našminkati, radim to kako bih istaknula ono što najviše volim na svom licu…primjerice popunim obrve, stavim gel MAC ili Essence, labelo za usnice, malo korektora Giorgio Armani Power Fabric Liquid kako bih ublažila podočnjake i to je to - ja sam gotova.

Alternativna opcija za malo ozbiljnije izlaske mi je da na ranije navedeno dodam Bobbi Brown Smoky Eye maskaru i malo MAC sheerton Blush Peache rumenila koje znam staviti i na kapke. Sve u svemu, šminka po meni ne bi trebala skrivati (isto kao i garderoba), već istaknuti naše adute.

Što je za tebe istinska ženska ljepota?

Nema ništa privlačnije od žene koja ima jasan stav/samopouzdanje i koja nije previše opterećena svojim izgledom.

Tko je tvoj beauty (ili neki drugi) uzor - u koga se ugledaš?

Osim moje kraljice majke, to bi bile i moje prijateljice 'modelke' koje imaju sličnu beauty rutinu kao ja - razlika je doslovno u dva ili tri proizvoda. 

Sad ću vam otkriti i dvije tajne... Manekenke se zapravo ne šminkaju jer je nama to zabranjeno od prvog radnog dana odnosno od trenutka kada smo zakoračile u modeling agenciju. Druga tajna je da se većina manekenki spremi za noćni izlazak u svega pola sata (tuširanje/pranje kose uključeno).

Beauty filozofija...

Piti jako puno vode i biti sretna. Ljepota dolazi iznutra, pozitivan stav i osmijeh u očima - meni je najljepša žena ona koja je nasmijana.