Bye, bye podočnjaci

Beauty trend koji će biti vrlo poželjan i ove godine

09. siječanj 2021.
Fotografija: iStock

Često se u beauty svijetu pojave neki čudni trendovi koji ne opstanu dugo i brzo ih zaboravimo. No, ovo nije jedan od takvih.

Korištenje hladnoće u njezi kože ima dugotrajnu tradiciju, posebno u kineskoj tradicionalnoj medicini, koja koristi temperature ispod nule tisućama godina. Hladnoća, između ostalog, pomaže u zatezanju kože te potiče cirkulaciju. Vjerojatno ste već čuli za trik koji pomaže kod pojave podočnjaka - na područje ispod očiju pritisnite hladnu žličicu koju ste držali u frižideru. Podbuhlost  bi trebala splasnuti. 

Sve funkcionira na način da se koža zapravo šokira hladnom temperaturom, zbog čega se na tom mjestu pojavljuje krv. To znači da je bolja cirkulacija na tom mjestu, a više krvi znači i više kisika. Naša koža zato može bolje upiti vrijedne sastojke koje smo nanijeli u obliku seruma ili kreme, a i voda se više neće zadržavati.  

Jedan od načina na koji ćemo okrenuti niske temperature u svoju korist je korištenje rolera za lice. Napravljeni od poludragog kamenja, poput žada ili kvarca, roleri sami po sebi potiču cirkulaciju i mogu smanjiti podbuhlost. Ako ćete ga držati u hladnjaku, može imati i dodatan efekt hlađenja.  

No, u korištenju hladnoće treba biti oprezan jer biste mogli oštetiti kožu. Zato nikad nemojte stavljati roler odmah na kožu jer biste mogli ostaviti trag i oštetiti kožu. 

Nakon pola minute do minutu, roler koristite na čelu i s obje strane nosa, koristeći se potezima gore-dolje. Preko obraza koristite ga u potezima prema gore ili prema liniji vlasišta, kao i preko brade, a završite s vratom potezima prema gore. Za područje oko očiju koristite manji dio te potežite od korijena nosa prema vlasištu. Roler nikada ne pritišćite na lice nego ga nježno držite.