Beauty kamuflaža

Biste li si priuštili make-up printer za lice?

08. listopad 2020.
Fotografije: Instagram
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Zaboravite na uređivanje selfija i korištenje filtera, inovativni beauty uređaj ‘fotošopira‘ lice u stvarnosti i gotovo potpuno eliminira potrebu za nanošenjem pudera.

Zamislite Photoshop, ali ne na ekranu nego u stvarnosti, na licu. Zvuči kao sci-fi scenariji, no zapravo je stvarnost uz novi beauty gadget koji služi kao - najjednostavnije rečeno printer za lice. Novi pametni uređaj mogao bi promijeniti navike korištenja pudera, odnosno smanjiti njegovu potrošnju za 95 posto. 

O čemu se radi? Na Opte uređaju radilo se nešto više od jednog desetljeća, a u 2020. je konačno lansiran na tržište, trenutno u Kini i SAD-u gdje je za njega postojala lista čekanja. Opte je hibrid skincare i make-up uređaja koji skenira kožu i tretira, odnosno prekriva pigmentacijske mrlje i sve nepravilnosti na licu pomoću male količine seruma koji se prilagođava tenu i djeluje poput pudera. Tako lice ostaje zaglađeno, s efektom prekrivanja, no i dalje prirodno jer uređaj serum nanosi samo na ona područja koja prepoznaje kao nepravilna.

Na kraju dana se čisti u uobičajenoj rutini skidanja šminke, no Opte djeluje na kožu tako što s vremenom poboljšava njezin izgled i smanjuje mrlje i pigmentaciju. Iz brenda tvrde da se Opte prilagođava gotovo svakoj vrsti i tonu lica (98 posto), cijena mu iznosi visokih 599 dolara, a refill seruma iznosi 129 dolara - dok će jedan trajati oko 90 dana. Nadodaju da je serum čisti beauty proizvod, a jedan od sastojaka je i niacinamid. Opte je rađen s ciljem kako bi se smanjila (možda i potpuno izbacila) uporaba make-upa, u prvom redu su to podloge i puderi te kako bi se fokus stavio na prirodnu ljepotu lica. 

Kome se isplati uložiti novac u ovaj uređaj budućnosti? Oni koji imaju problema s neujednačenim tenom, tamnim mrljama, melasmom i popucalim kapilarama - svi ovi problemi na koži su tamniji od uobičajenog tena, a Opte detektira i ispravlja tu razliku u boji. Specifična tehnologija koji spaja najbolje od beautya i make-upa - zvuči kao budućnost ljepote. 

image
Cijena Opte uređaja iznosi 599 dolara