Small talk

Cik-cak, ispleteni okvir i usklađenost boja - ovo su trendovi s pista

07. siječanj 2022.

Fotografija: IMAXtree

Kakvi trendovi nas očekuju u kosi? Provjerili smo kako se stilizirala kosa za modne revije, ali i koji trend cool djevojke najviše vole

LOEWE PREDLAŽE

Uskladite kosu s odjećom Ili obrnuto, kako god želite gledati na to. Na reviji za proljeće/ljeto 2022. dizajner Jonathan Anderson predstavio je lepršave komade s otvorenim leđima u pastelnim tonovima, a zatim je boju kose manekenki uskladio s odjećom. Bile su tu tirkizna, roza, svijetlo plava, zelena i intenzivno crvena. Frizure? Do brade, “na tutu” ili “na crtu” - jedna od frizura koja će, predviđa se, iduće godine preuzeti tron od obožavanog boba.

image

Fotografija: IMAXtree

ISPLETENI OKVIR

Još jedan trend iz 00-ih godina koji se vratio u velikom stilu je uokvireno lice s dva pramena sa svake strane. Altuzarra predlaže i zanimljiv zaokret: ispletite sitne pletenice. Jednostavno, a efektno, ovo je frizura koja će funkcionirati uz raspuštenu kosu, kao i uz visoki rep. Možete je napraviti sami, a ovisno o tome kakvu kosu imate, pletenice možete osigurati malenim gumicama ili ih samo pustiti. Kako bi zadržale formu što dulje, prođite gelom ili drugim sredstvom za učvršćivanje kroz pramenove prije nego što ispletete pletenice.

image

Fotografija: IMAXtree

CIK-CAK PRISTAJE SVIMA

Želite li se poigrati s razdjeljkom – ili samo ne želite da generacija Z shvati da ste milenijalci jer nosite kosu “na stranu” - isprobajte cik-cak. Sjećate ga se iz djetinjstva vjerojatno, a sad je ponovno popularan. Nose ga Ariana Grande, Bella Hadid, ukratko sve cool djevojke. Odlično će izgledati s puštenom, svježe opranom kosom, ali i sa zalizanim stylingom u niski rep ili punđu. Isto tako, možete ga napraviti sitnije ili krupnije, a ako se osjećate buntovno – složite cik-cak sa strane.

image

Fotografija: Profimedia