Louboutin Beauty

Cipele s crvenim potplatima sad su oživjele i u parfemima

05. studeni 2020.
Fotografija: Promo 
Ines Madunić
Ines Madunić

Proslavljeni dizajner cipela ranije je već izdao kolekciju ruževa, a sad stižu i parfemi - i to ne jedan, nego njih sedam.

Crveni potplati jedan su od najpoznatijih dizajnerskih "potpisa", a proslavile su Christiana Louboutina. Francuski dizajner najpoznatiji je po štiklama koje su na popisu želja svih obožavateljica mode, ali već se neko vrijeme ne bavi samo ženskim cipelama. Odnedavno je pokrenuo i svoju beauty liniju, u kojoj su dosad bili ruževi, sjenila i lakovi za nokte. Sad je izašlo i čak 7 parfema, a dizajner ih naziva "Loubiworld". 

"Najvažnije mi je bilo da kolekcija bude potpuna te da svaki detalj odgovara, od mirisa do dizajna boce i čepa", rekao je Louboutin, koji je na razvijaju parfema radio dvije godine i priznaje da mu je to bila velika želja. 

Sedam parfema su: Loubicroc (mirta, sandalovina), Loubifunk (ruža, pačuli, crni ribiz), Loubiraj (cedar, rozi papar), Loubikiss /jasmin, muškat), Loubidoo (jagoda, ruža, cedar), Loubirouge (kardamom, iris, vanilija) i Loubicrown (cedar, pačuli, tonka bobice). 

Svaki je inspiriran nekom kulturom, iskustvom ili osobnošću koja je ostavila trag na Louboutinu. 

"Ovih sedam parfema temeljio sam i na snovima, brišući granicu između stvarnosti i mašte. Zaista su kolekcija u kojoj je svaki od njih jedinstven, ali nijedan se ne ističe toliko da iskače od drugih", rekao je dizajner, dodajući kako ne može izabrati omiljenog jer svaki predstavlja drugu "mirisnu obitelj". Parfemi koštaju 300 dolara.