Gorgeous Red

Crveni ruž na usnama je ultimativni beauty statement

14. veljača 2023.

Fotografija: Profimedia

U dnevnim, kao i večernjim prigodama, uz elegantni look, monokromatsku kombinaciju ili traper i t-shirt, barem jedan crveni ruž zaslužuje mjesto na beauty polici.

Crveni ruž u svijetu ljepote je ono što je mala crna haljina u modnom svijetu. Ne spominju se u kontekstu trenda već klasika koji iznova izgleda suvremeno i snažno, kao detalj s kojim ne možete pogriješiti. Neki od crvenih ruževa kultni su i poznati samo po imenu svoje nijanse, kao 999 by Dior ili Ruby Woo iz redova brenda MAC. A kako je ružičasta nijansa kao trend na izmaku i u modi se naglasak stavlja na crvenu nijansu, pa je samim tim još veći naglasak i na crvenim usnama kao ultimativnom beauty statementu.

image

U kolekcijama modnih kuća Chanel i Mugler
Fotografije:launchmetrics.com/spotlight

image

Rihanna
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Rihanna je nastupala na poluvremenu Super Bowla i odabrala crvene kreacije kuće Loewe i Alaia, dok je make-up bio nepretenciozan i potpuno u njezinom stilu - crveni ruž s potpisom njezinog Fenty Beauty brenda kojeg je radila za sebe, a bio je glavna zvijezda beauty looka. I prepoznatljivi make-up potpis glazbenice Taylor Swift je crveni ruž na usnama s kojim se, kako je izjavila, osjeća bolje i atraktivnije - a na crvenom tepihu ove sezone vidjeli smo crveni ruž u brojnim izdanjima. 

image

Crveni make-up look
Fotografija: launchmetrics.com/spotlight

image

Anya Taylor-Joy u kampanji za Dior
Fotografija: Profimedia

Osim klasičnog crvenog ruža koji naginje prema mat teksturi, s novom sezonom naglasak je na vinil premazu u crvenoj boji, kao i ombre usnama koje kombiniraju tamniju i svjetliju crvenu nijansu. A osim na usnama, crveni make-up nosi se na obrazima i očima, za raskošnu monokromatsku beauty priču. 

image

Ombre usne
Fotografija: launchmetrics.com/spotlight

image

Carolina Herrera kolekcija
Fotografija: launchmetrics.com/spotlight

Prilikom odabira savršenog crvenog ruža, isprobajte nekoliko nijansi i različitih tekstura te obratite pažnju na ton kože i boju očiju - crveni ruž s toplim i koraljnim nijansama bolje leži maslinastom podtonu kože, dok se sa svijetlom puti najbolje slažu snažne crvene nijanse. U svakom slučaju, izdvajamo crvene ruževe koji uživaju kultni status na beauty sceni. 

image

MAC Retro Matte Ruby Woo (20 eura)/ Pat McGrath Mattetrance Forbiden Love (30 eura)/ Dior Rouge 999 (46 eura)

image

Hermes Matte Rouge Casaque (64 eura)/ Chanel Rouge Coco Flash Ultime (40 eura)/ Maybelline Super Stay Matte Pioneer (7,95 eura)/ YSL Rouge Pur Couture The Slim Rouge Extravagant (42 eura)