PINCETA NA PAUZI

Čupave, naglašene i ‘baby‘ obrve volimo u njihovom prirodnom izdanju

05. ožujak 2020.
Fotografije: imaxtree.com
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Prigrlite svu svoju raskoš iznad očiju jer u novom desetljeću njegujemo prirodni i razbarušeni izgled obrva. 

Vrijeme pravilno iscrtanih obrva ostavili smo u nekim prošlim godinama, a u novoj sezoni njegujemo njihov prirodni izgled. Beauty trendovi zalažu se za to već neko vrijeme, a sada je ovakav izgled traženiji no ikad. Potvrdili su nam to i lookovi viđeni na tjednima mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu. 

image
Fendi backstage; debele obrve izraženog luka
image
Versace backstage; natural izgled je na cijeni

Za look poput onoga s piste ne trebate potegnuti do neke od modnih metropola. Profesionalni beauty tretman oblikovanja obrva dostupan je u CHIX threading baru koji se smjestio u gotovo svim većim shopping centrima u Hrvatskoj poput Supernove Zadar, Tower Centra u Rijeci, City Centeru one East i West Zagreb te u City Centeru one Split. Riječ je o prvom threading baru u Hrvatskoj koji funkcionira kao walk-in, pa prethodno naručivanje nije potrebno. 

image
Chix threading bar u City Centru funkcionira kao walk-in

Ove modne sezone luksuzni brendovi vratili su prirodni izgled u fokus i pokazali debele obrve naglašenog luka koji je oblikovan, no cjelokupni dojam je veoma prirodan, što dodatno naglašava pogled. Sličan look njeguje i manekenka Candice Swanepoel koja je nosila reviju kuće Zimmermann. 

image
Zimmermann backstage; oblikovane i ispunjene obrve

Jedna od najpreciznijih metoda je čupanje koncem, odnosno threading. Threading bar CHIX nudi oblikovanje obrva koncem, a rezultati čupanja koncem izgledaju poput onih viđenim na modnim pistama. Ovom tehnikom lako je izraditi savršen luk, a najbolji posao odradit će profesionalci. 

image
U backstageu modne kuće Fendi 
image
Ralph&Russo backstage; obrve paperjastog izgleda

Sve veći trend u oblikovanju obrva su i one paperjastog, odnosno 'fluffy' izgleda, kao što ih predlaže Ralph&Russo, a ovaj trend već je zaživio i na ulicama. Inspiraciju s modne piste u stvarnost će pretvoriti u threading baru. Nude uslugu 'uvijanja obrva', popularnog naziva 'Brows Up', a kod ove tehnike koja je gotovo ista onoj uvijanja trepavica mijenja se smjer obrva pa one ostaju na željenom mjestu. U kombinaciji s prozračnim i laganim make-upom, cjelokupni dojam je svjež, mladenački i prirodan. 

image
Chix threading bar nudi usluge uljepšavanja i čupanje obrva threading metodom

U CHIX baru novost je i mapiranje, proces mjerenja apsolutne simetrije obrva pomoću milimetarskog ravnala i obojenog konca koji ostavlja trag na koži. Dobiveni okvir se obrubi te se nakon njega može raditi threading obrva ili se dobiveni 'okvir' može obojati kanom. 

image
Ferretti backstage; obrve naglašenog luka
image
Max Mara backstage; oblikovane i ispunjene obrve ističu oči i jamče prirodni look
image
JW Anderson backstage; odmak od klasičnog luka u vidu ravnih obrva

Trend suprotan izraženom luku i debelim obrvama su one gotovo nevidljive. Oblikovane su gelom za obrve što im daje glossy sjaj. Nježno definirane, ovakve obrve izgledaju poput dječjih, pa i nose naziv 'baby brows'. Kako su svake jedinstvene, oblikujte ih kako bi izgledale uredno. Korištenje pincete i olovke za obrve svedite na minimum i pustite ih da krase pogled na prirodan način. 

image
Mugler backstage; trend 'neobrva' promiču brojni dizajneri
image
Bora Aksu backstage; baby obrve osobito pristaju onima svjetle kose i puti
image
Gabriela Hearst backstage; prirodne i gotovo neprimjetne obrve
  • Sadržaj nastao u suradnji GG i CHIX threading bara