By Pink Rabbits

Divne ideje za najljepše manikure proljeća

19. travanj 2021.
Fotografije: Privatna arhiva/ Pink Rabbits

Ekspertica Paula Kraljević otkriva nam aktualne trendove za najpoželjnije manikure ovoga proljeća.

Trend dugih noktiju je iza nas, na cijeni je suptilniji, profinjeniji i na koncu, praktičniji prirodni i kraći izgled manikure. Tako se i umjesto geliranih noktiju danas češće bira trajni lak, odlično rješenje za manikuru koja je čvrsta, uredna i postojana, a prigodna je i za one slabih noktiju koji se uporno listaju. A kakav izgled manikure odabrati? Kroz trendove nas je provela Paula Kraljević, vlasnica make-up i nail studija Pink Rabbits, koji se nalazi u sklopu Dora Body studija

Paula prilikom manikure pažnju obraća i na izbor lakova, oni s kojima radi su švedskog luksuznog brenda Lilly nails koji ne koriste štetne kemikalije, dakle s etiketom non toxic i vegan. Samim tim oni ne oštećuju plohu nokta, a Pink Rabbits izdvaja se i trajnim lakom Structure base (gradivna baza), puno čvršća od klasičnog trajnog laka pa on na noktima drži i do četiri tjedna. Najčešće se traže pastelne boje i moderna francuska manikura, a Paula izdvaja još neke od popularnih ideja.

"Ono što je uvijek u trendu su uredni i kratki nokti nude boja ili vječna klasika - crveni lak. Ove godine je ipak najveći hit nail art. Takozvane moderne manikure mogu biti minimalističke, a također su popularni i geometrijski motivi na noktima", objašnjava nam Paula. Ekstremno dugi nokti nisu u fokusu, najpopularniji su kratki i oni srednje dužine, ovalnog ili bademastog oblika. Uz navedene trendove, Paula nam izdvaja i nokte u nježnim, pastelnim bojama kao često tražene, te trend francuskih manikura, ali ne onih klasičnih već varijanti u kojima se poigravaju također pastelne boje ili pak one s animal printom - najčešće kravljim koji izgleda posebno efektno. 

Prije svega, važno je da je nokat uredan i izgledom prirodan - "Važno je pratiti prirodan oblik nokta, kako bi oni izgledali što tanje i uredno. Inače, ruska manikura kojom širimo ploču nokta te kod koje se boja nanosi dublje u nokat, čime je izrast manje vidljiv je ujedno i najbolja metoda za uklanjanje sve tvrde kožice oko noktiju i zanoktica", kaže nail artistica.