Love Memoir

Duboko intimni parfem koji opisuje ljubavnu priču Iman i Bowieja

17. studeni 2021.

Fotografije: Rex Features

Njihova je ljubav jedna od najljepših i dugovječnijih koje znamo.

Nakon smrti ljubavi svog života, Davida Bowieja, supermodel Iman priznala je za Vogue kako nije mogla više živjeti u zajedničkoj kući u blizini New Yorka. No, kad je krenuo lockdown prošle godine, odlučila je otići iz grada i konačno se, kaže, suočila sa svojom tugom. Kuću su uredili zajedno, a tamo je Bowie snimio i svoj posljednji album, "Black Star", koji je izašao u siječnju 2016., na njegov 69. rođendan i samo dva dana prije njegove smrti. 

Vlasnica beauty brenda tada je odlučila i osmisliti parfem koji je posveta njihovoj ljubavi. Naziva "Love Memoir", parfem se sada može kupiti, a bočica izgleda kao dva kamenčića jedan na drugome. Baš takve kamenčiće poslagala je i u dvorištu njihove kuće. 

"David je uvijek govorio da su u davna vremena ti maleni tornjevi od kamenčića bili navigacija koja je ljudima govorila da su na pravom putu. Slažući ih na svojim dnevnim šetnjama, postao je to moj smirujući ritual svaki dan. Bio je to i moj način da ga se sjećam, ali i da sebe podsjetim da sam na pravom mjestu", rekla je Iman. 

Baš svaki dio parfema, koji se može nabaviti kao Eau de Parfum, ali i kao losion za tijelo, povezan je s njihovom ljubavnom pričom, koja je krenula 1990., kad ih je upoznao zajednički prijatelj. Iduće godine Bowie je zaprosio u Parizu, a vjenčali su se u Firenci 1992. 

"Miris je tako emotivna stvar i zato je sve moralo biti baš kako treba kad sam krenula raditi svoj prvi parfem", kaže Iman.

Vetiver, začinska trava, miris je koji je Bowie nosio svaki dan svog života - pa tako i dan kad su se poznali, a kombiniran je s bergamotom i kupinama, koje podsjećaju na Firencu i talijansko selo, gdje su se vjenčali. Tu je i ruža, kao posveta njegovom britanskom naslijeđu. 

"Uvijek se htio vratiti u Englesku pa smo vrt uredili u tom stilu, ništa nije previše strukturirano", rekla je. 

Parfem je razvijala u suradnji s Robin Burns-McNeill, koja je radila s Calvinom Kleinom i suosnivačica je tvrtke Batallure Beauty.