Violette FR

French girl beauty brend za koji morate znati

01. travanj 2021.
Fotografija: Instagram
Ines Madunić
Ines Madunić

Vizažistica Violette Serrat godinama je inspiracija za stil cool Francuskinje, a sada ima i svoju liniju njege za lice i šminke.

Valovita, smeđa kosa, razbarušene, predugačke šiške i crveni ruž - ako vas već ovo asocira na stil cool Francuskinja, sigurno ćete voljeti novi beauty brend koji je pokrenula jedna od njih. Violette Serrat rođena je Parižanka koja sada živi u New Yorku, ali njeguje cool French girl stil. Možda je znate po tutorijalima na Instagramu i YouTubeu pod korisničkim imenom Violette_FR, a sad je pokrenula brend istog naziva. 

"Nikad nisam htjela imati klasičan brend šminke. Ljepotu vidim kao način života, a to znači da je jednako važno što imaš na sebi, kao i što je unutra, kako se osjećaš. Imam holistički pristup ljepoti i to mi je jako bitno. Moj brend je uvijek bio zamišljen kao lifestyle", rekla je Serrat. Tako su tu klasični komadi poput crvenog ruža, šminka inspirirana 80-ima, poput plavog tekućeg sjenila, univerzalni highlighter, parfem, četka za suhi šampon te skin care 3 u 1 sprej. 

Brend kombinira dva Violettina identiteta - francuski i američki pa su nazivi franglais, odnosno dio na francuskom, dio na engleskom. Svi su proizvodi veganski i napravljeni bez testiranja na životinjama dok su pakiranja i ambalaža ekološki i većim dijelom se mogu reciklirati. 

Neki od proizvoda koji imaju najbolje recenzije su tekuće sjenilo, mat ruž i skin care novitet: Boum-Boum Milk All-Over kremasti sprej. Radi se o 3 u 1 proizvodu - probiotičkom toneru, serumu i hidratantnoj kremi. 

"Znam da nitko ne želi slušati savjete o njezi kože od vizažistice, ali oko ovoga mi vjerujte. Luda sam za njegom kože i jako mi je važan ovaj čarobni proizvod. U beauty industriji radim 17 godina i vidjela sam koliko koža može biti oštećena od teških proizvoda koji uzrokuju upale. Stvarno sam htjela napraviti proizvod koji će pomoći s time", rekla je Serrat. Sprej možete koristiti prije ili poslije nanošenja šminke, poprskati ga na vrhove kose, a ako stavite nekoliko kapi na blazinicu, možete i odstraniti šminku. 

Tekuće sjenilo Yeux Paint posebno je zanimljivo u plavoj boji, u kojoj ga Violette najčešće nosi, no postoje i druge nijanse - tri mat i tri sa šljokicama. Ono što je važno je da se radi o dugotrajnim tekućim sjenilima koja se ne razmazuju jednom kad se osuše, a zahvaljujući aplikatoru, možete ga koristiti i umjesto tuša. 

Naravno, svi žele crvene usne kao svaka prava Francuskinja, a Petal Bouche Matte dolazi u duboko crvenoj nijansi koja je inspirirana bojom latice ruže. 

image
Baume Shine highlighter; Boum-Boum Milk kremasti sprej; Yeux Paint tekuće sjenilo; Petal Bouche Matte crveni ruž

"Ovo je čisti, održivi, veganski i cruelty-free ruž s odličnim performansama. Nanesem tanki sloj preko cijelih usana, a zatim dodam još malo u kuteve kako bih stvorila ombre efekt", savjetuje Serrat.