Wolf Cut

Generacija Z ima novu frizuru i nije za svakoga

22. svibanj 2021.
Fotografija: Instagram

Najprije se vratio mullet stil frizure, a zatim i takozvani shaggy. Naravno, sada nam dolazi kombinacija oba trenda.

Dok su prvi dio godine obilježile nostalgične frizure iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, poput shaggy i blowout stila ili fudbalerke, generacija Z popularizirala je novi stil koji kombinira ova dva i karakterističan je - pa za generaciju Z. Društvenim mrežama, prvenstveno TikTokom, širi se takozvani wolf cut, stil slojevito i kratko ošišane kose koja čini se, često nastaje u kupaonicama. Kako i ime sugerira, riječ je o pomalo divljoj i razbarušenoj, cool i opuštenoj kosi koja podsjeća na shaggy vrhove uz šiške u stilu zavjesa, osim što je dužina skraćena.

Sličan stil pokazala je Billie Eilish na Instagramu, onoga dana kada je novom blond frizurom "srušila" tu društvenu mrežu. Trenutno na Pinterestu potražnja za pojmom wolf cut raste za 75 posto, a na TikToku je pregledan više od 108 milijuna puta. Ako poželite isprobati ovaj novi beauty hit, ipak razmislite dva puta.

@coolmadsgames

MY HAIR IS SO HEAT DAMAGED CUZ I DONT WANT FLAT HAIR 😐##xyzbca##wolfcut##05

♬ FIRE REMIX - 1ovearmin

Naime, koliko god wolf cut izgleda cool i buntovno dok je kosa stilizirana, nakon samog pranja i sušenja kose, izgled bi mogao razočarati. Ovakav stil zahtijeva nešto posvećenosti i vremena prilikom oblikovanja i stiliziranja, osobito ako je kosa prirodno tanka i bez volumena. Savjetujemo i da se svakako prepustite rukama profesionalaca, jer DIY frizure nastale u kupaonici možda neće odgovarati primjercima s društvenih mreža.