#OSTAJEMDOMA

GG inspiracija: efektne manikure koje ćemo same napraviti doma

18. ožujak 2020.
Fotografija: Imaxtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Kozmetički saloni su zatvoreni, a svi beauty tretmani koji su bili rezervirani na čekanju su do daljnjeg. Ako niste stigli obaviti manikuru, ne očajavajte, lako je možete odraditi i sami.

Iako zatvoreni u izolaciji, ne znači da se moramo zapustiti. Njegovanje lica, tijela, kose i noktiju sada se bazira na kreativnim kućnim DIY hranjivim maskama i tretmanima, a što se tiče manikure, poigrat ćemo se s raspoloživim lakovima za nokte i ukrasiti ih na sebi svojstven način. Sada je idealna prilika za isprobavanje novih ideja za koje do sada nismo imali vremena, a ne moramo napominjati da ćete uštedjeti i novac.

Efektna, a jednostavna manikura je jedna od trenutno najpopularnijih, a sve što vam treba je nekoliko različitih boja lakova. Nokti u gradacijskim bojama pastelne palete, ili se odvažite na boje iz različitog spektra, izgledat će kao da su upravo rađeni u beauty salonu. Isprobat ćemo i francusku manikuru s pomakom, u nekoj drugoj boji, poigrati se i s klasičnom crvenom bojom, a one spretnije ruke na nokte uvijek mogu iscrtati proljetne motive.

Prije kućne manikure, ne zaboravite na njegu noktiju, ali i ruku koje su sada osobito isušene i iziritirane zbog pojačanog korištenja sapuna i dezinfekcijskih sredstava. Nakon svakog pranja ruku koristite njegujuću kremu, idealno onu koja sastojcima služi i za jačanje noktiju. Slabi i lomljivi nokti prije i nakon manikure zaslužuju njegu, pa se okrenite hranjivim uljima. Prvo na listi je ono ricinusovo. Dovoljno je da blazinicu namočite ovim uljem i utapkate u nokte - nakon dužeg korištenja pozitivni rezultati će biti vidljivi. 

Sada spremni za novu manikuru, sami isprobajte nešto novo. Imamo prijedloge koji će vas inspirirati!

{instagram}