gg inspiracija

Holivudska zvijezda pravo je lice hrabrosti i strasti: ‘Više od izgleda, cijenim osobnost žene‘

08. ožujak 2022.

Fotografija: Profimedia

Sponzorirani članak/ Lea Ladišić

Zašto volimo Cate Blanchett? Više je razloga: osim njezinih nagrađivanih filmskih ostvarenja, Cate nas inspirira svojim stavom i pogledom na život.

Ona je jedna od glumica s A-liste iza koje je velik broj uloga, modna je ikona, ambasadorica brenda Armani, Goodwill ambasadorica za UNHCR... Uz to je i uvijek besprijekorna, neopterećena izgledom, starenjem i svojim godinama - koje su pak često tema njenih intervjua. Hollywood nije uvijek gostoljubivo mjesto, osobito prema ženama i njihovim godinama, no Cate Blanchett je jedna od onih ikona koja se ne zamara takvim medijskim pritiskom niti ageismom. Želi se osjećati dobro u svojoj koži i u tome uspijeva - iz tog razloga iznova joj se vraćamo kao inspirativnoj, suvremenoj ženi. 

"Zaista ne razmišljam o svojim godinama dok ih netko ne spomene. Dok razmišljam o inspirativnim licima, sjetim se Louise Bourgeois i Georgie O'Keeffe. Promatram duh i karizmu žene, to je ono što volim i cijenim", kazala je u jednom od intervjua u kojem se dotaknula teme starenja u Hollywoodu. Jer tko bi poželio lice koje nema bora koje dolaze s godinama, iskustvom i smijehom? Što se tiče Cate, za nju to nije opcija i možemo se složiti s njom. 

image

Cate Blanchett
Fotografija: rexfeatures.com

Prevelik je pritisak na ženama da izgledaju na određeni način, da rade određene stvari, a izgled je često važniji i od njihove osobnosti, smatra Cate. Njena filozofija je pak izgledati kao najbolja verzija sebe bez obzira na godine, a osjećati se dobro u svojoj koži istovremeno je za nju i ključ samopouzdanja i snage kojim zrači. Ako sudimo po Blanchett, ono što govori "drži vodi" jer ova glumica, supruga, majka, koja je prisutna na zvjezdanom nebu Hollywooda više od 25 godina, odaje dojam samopouzdanja i snage i u nju se volimo ugledati. No, priznala je u jednom od razgovora, samopouzdanje je nešto na čemu je morala raditi kroz godine. 

'Tko bi poželio lice koje nema bora koje dolaze s godinama, iskustvom i smijehom? Ja sigurno ne'

"Mislim da sam s godinama postala bolja u svom poslu i naučila sam izaći iz svoje zone komfora. Vjerujem da sam sada manji 'socijalni čudak', barem se nadam. Prije bih ušetala u prostoriju i ne bih znala što reći, kako se ponašati", otkrila je i nadodala kako je u jednom trenutku shvatila da se sve to svodi na glumu. Također, Cate je ona koja prezire selfije i društvene mreže, odnosno, kulturu u kojoj jedino za čim tragamo je odobrenje drugih. "Sve se svodi na samopoštovanje, svi se previše brinu što će netko drugi misliti o njima", smatra. Samopouzdanje, neuspjeh, strahovi - teme su o kojima bi se trebao voditi otvoreni razgovor u javnom prostoru - Cate ga potiče, no smatra da ga nema dovoljno, unatoč stigmi da žene više pričaju o osjećajima od muškaraca. 

Snaga, hrabrost i nekompromisno zalaganje za vlastite stavove donijeli su Cate i mnoge angažmana u kojima je važno da zaštitničko lice bude netko tko emanira sve te osobine. Tako je ona dugi niz godina zaštitno lice i ambasadorica brenda Giorgio Armani beauty. Njihovi proizvodi su i dio njezine minimalističke beauty rutine u kojoj su joj najdraži crveni Armani ruž i parfem Sì, čije je zaštitno lice, a koji je dobio i novu verziju - parfem Sì Passione Eclat. Radi se o mirisu koji slavi hrabrost, snagu i samopouzdanje - karakteristike koje dijeli s glumicom. 

image

Nova interpretacija ikonskog ženskog mirisa Sì, čije je zaštitno lice Cate Blanchette
Fotografije: Promo

Parfem iz porodice cvjetnih mirisa s ružom stvorila je Julie Massé, koja stoji i iza originalnog mirisa Sì Passione, a temelji ga na  bijelom mošusu koji daje svježinu, nježnost i senzualnost, bourbon vaniliji s Madagaskara koja daje osjećaj topline i ugode koji je istodobno neodoljiv i pikantan. Trag koji miris ostavlja lagan je i svjež, a istodobno nježan te prožima osjetila, evocira ženstvenost i strast. Miris koji nas osnažuje, puni dobrom energijom i pozitivnim stavom - i dovodi korak bliže holivudskoj divi.