Francuska ljepota

Hrvatska make-up artistica otkriva tajne neopterećene ljepote Francuskinja

25. rujan 2024.

Fotografija: Launchmetrics/Spotlight 

Simona Antonović

Beauty kolumnistica te vrhunski autoritet make-upa i skin wellbeinga Simona Antonović uvodi nas u pojam french beauty koji se oduvijek povezivao s jedinstvenom sintezom elegancije, soisticiranosti i stilske jednostavnosti, čiji su ideali bezvremenost i prirodni šarm koji djeluje nedostižno, a istovremeno neodoljivo privlačno.

Koncept "francuske ljepote" oduvijek je imao značajan utjecaj, oblikujući trendove, koliko beauty toliko i modne. Njegova privlačnost leži u bogatom francuskom kulturnom nasljeđu, umjetnosti, modi i odnosu prema ljepoti, a nadahnjuje brendove diljem svijeta da svoje proizvode povezuju upravo s idejom francuske elegancije. Francuski su pak kozmetički brendovi poznati po inovativnosti i predanosti istraživanju i razvoju, neprestano pomiču granice kvalitete skincarea i dekorativne kozmetike, od revolucionarnih formulacija protiv starenja kože do izvanrednih make-up proizvoda, postavljajući tako standarde u globalnoj industriji ljepote. Osim toga, French beauty ideali potiču kulturu u kojoj se briga o sebi, o svojoj koži i cjelokupnom zdravlju, kao i dotjerivanje visoko cijene te motiviraju pojedince da se usredotoče na osobno zdravlje i autentičnost.

U samoj srži French beautyja je pojam "la beauté naturelle", odnosno prirodna ljepota, koju i sama oduvijek zastupam, a uključuje prirodnu eleganciju, šarm bez napora i minimalističku filozofiju - manje je više. Francuskinje preferiraju suptilnu šminku, fokusiraju se na naglašavanje prirodnih crta lica, a ne na njihovo maskiranje. Tipična francuska rutina ljepote uključuje kvalitetan režim njege kože, laganu podlogu ili toniranu hidratantnu kremu, malo maskare i klasični crveni ruž za usne. Naglasak je na zdravoj, blistavoj koži. Njega kose slijedi sličnu filozofiju. Kultna francuska frizura često uključuje jednostavan, raščupan izgled, sugerirajući šarmantnu bezbrižnost.

Francuski beauty ideali očituju se u različitim aspektima svakodnevnog života. Osim vječnih ikona kao što su Coco Chanel, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Françoise Hardy, Marion Cotillard i Léa Seydoux koje besprijekorno utjelovljuju bezvremensku eleganciju i neopterećen stil s naglaskom na prirodnoj ljepoti, evo još nekoliko primjera osoba iz stvarnog života koje fantastično prezentiraju ove postulate.

VIOLETTE SERRAT
njega kože i minimalni make-up

image

Violette Serrat

Također poznata i kao - Violette, umjetnica je šminke i kreativna direktorica make-up odjela u slavnom Guerlainu. Utjelovljuje francuski pristup ljepoti, a svoju filozofiju njege kože i minimalne šminke često dijeli na društvenim mrežama, promičući rutine koje daju prednost zdravlju kože nad teškom šminkom. Njezin tipičan izgled uključuje dobro hidratiziranu kožu, blistavu put, suptilnu šminku očiju i hrabru boju usana, najčešće crvenu. Ona u potpunosti odražava francuski ideal naglašavanja prirodnih obilježja umjesto maskiranja lica.

CAROLINE DE MAIGRET
svakodnevna elegancija

image

Caroline De Maigret 

Model i spisateljica je utjelovljenje francuskih ideala ljepote. Koautorica je knjige "How to be a Parisian", koja sažima francuski pristup ljepoti i stilu. Carolinin osobni stil odijevanja uključuje miks muških i ženstvenih elemenata; često nosi predimenzionirane sakoe, minimalistički nakit i prirodnu šminku. Njezin je relaksirani stil chic i praktičan, dobro izbalansiran između udobnosti i elegancije, elemenata ključnih za francusku ljepotu.

JEANNE DAMAS
frizura bez napora

image

Jeanne Damas

Još jedan model i vlasnica brenda Rouje savršeno ilustrira ideal frizure koja iz gle - da kao da je složena bez previše truda. Poznata je po svojoj prepoznat ljivoj, pomalo razbarušenoj kosi koja djeluje prirodno, ali i vrlo elegantno. Jeannin izgled suvremeni je pogled na kultni francuski "bedhead" stil, koji sugerira bezbrižan, ali chic stav. Njezin pristup njezi kose uključuje rutine koje ne zahtijevaju puno tretiranja proizvodima, a zadržavaju prirodnu teksturu. 

INÈS DE LA FRESSANGE
bezvremenska moda

image

Ines de la Fressange 

Ova aristokratkinja i kultni model esen - cijalni je primjer bezvremenske francuske mode. Njezin stil karakteriziraju klasični komadi poput savršeno krojenih blejzera, dobro krojene traperice i jednostavne bijele košulje. Inès često kao akcent dodaje svileni šal ili chic torbicu, držeći se francuske filozofije da elegancija leži u jednostavnosti i kvaliteti ispred kvantitete. Njezin izbor odjeće odražava ideju ulaganja u bezvremenske komade koji nikad ne izlaze iz mode, a kamen su temeljac francuskih modnih ideala.

AUDREY TAUTOU
kultna ljepotica

image

Audrey Tautou

Najpoznatija po ulozi u filmu "Amélie", svojim javnim nastupima i ulogama pro - miče francuski ideal ljepote. S minimalno šminke i kratkom netretiranom kosom podcrtava svoje prirodne kvalitete zaodjenute u mladenački, neobičan šarm. Njezino portretiranje likova često odražava francusku estetiku suptilnosti i sofisticiranosti, pridonoseći općeprihvaćenoj slici moderne ikone francuske ljepote.

OSIM U LJEPOTI FRANCUSKINJA, TI IDEALI SU DUBOKO UKORIJENJENI I U SAMU BIT NACIONALNIH BEAUTY BRENDOVA KOJI PREDANO INZISTIRAJU NA KVALITETI I SOFISTI ­ CI RA NOSTI PROIZVODA. EVO KAKO NEKE LEGEN DARNE KOZMETIČKE KUĆE I NJIHOVI PROIZVODI UTJELOVLJUJU FRANCUSKE PRINCIPE LJEPOTE

CHANEL - bezvremenska elegancija Kultna modna i beauty kuća sinonim je za bezvremensku eleganciju i sofisticiranost. Kozmetički proizvodi brenda osvajaju svojim minimalističkim, ali luksuznim pristupom i najkvalitetnijim sastojcima. Kultni parfem Chanel No. 5 svojim cvjetnim esencijama utjelovljuje francusku ženstvenost. Chanel Rouge Coco ruž za usne, poznat po svojoj kremastoj teksturi i bogatoj pigmentaciji, apsolutno je savršen za postizanje chic izgleda.

image

Chanel

DIOR - glamurozni luksuz Linija proizvoda za njegu kože Dior Prestige kombinira vrhunsku tehnologiju s prirodnim sastojcima za postizanje blistavog mladolikog izgleda. Diorova linija šminke je moderna i luksuzna s daškom francuskog glamura, a uključuje kultne proizvode kao što je maskara za trepavice Diorshow, poznata po efektu volumiziranja i produljivanja, idealna za postizanje legendarnog francuskog izgleda srnastih očiju.

image

Dior

CLARINS - ljepota na bazi biljaka Clarins zagovara ljepotu baziranu na pažljivo odabranim biljnim sastojcima u svojim proizvodima za njegu kože i tijela. Tonic Body Treatment Oil kombinira hidratizirajuća eterična ulja za toniziranje koja potiču mladenački izgled, u skladu s francuskim holističkim idealom održavanja zdrave, blistave kože lica i tijela.

image

Clarins

BIODERMA - nježna rješenja za njegu Bioderma je francuska tvrtka poznata po svojim nježnim rješenjima za njegu kože formuliranim s dermatološkom stručnošću. Sensibio H2O micelarna voda je kultni favorit među vizažistima i ljubiteljima ljepote, nježno čisti i uklanja šminku bez iritacije, odražavajući francuski naglasak na simplificiranoj njezi kože i njenom zdravlju.

image

Bioderma