gg selfcare

Hygge kao danski recept za sretnu - kožu

06. studeni 2022.

Fotografije: IMAXtree

Jeste li ikad pokušali svojim skin rutinama prionuti u mirisnoj, opojnoj i melankoličnoj atmosferi? Skandinavke se zaklinju da je baš to recept za sretnu kožu.

Nakon što je objavljena knjiga "Hygge - Danski recept za sretan život" interes za taj lifestyle koji "jamči" zadovoljstvo i mir postao je nemjerljiv. Po službenoj definiciji, ta danska riječ označava kvalitetu života koja podrazumijeva udobnost i stvara osjećaj zadovoljstva, odnosno blagostanja, a u kratko je vrijeme postala sinonim brige o sebi. Dakle, hygge se manifestira kroz relaksaciju, udobnost i pojačanu svijest o zadovoljstvu, a postižemo ga kada svjesno uživamo u trenutku i kada ga stvaramo kako bismo podigli kvalitetu vlastitog života.

Hygge se u kratko vrijeme ušuljao u sve pore života i to ne samo Danaca, već diljem Europe, a svoje je mjesto pronašao i u beauty sektoru. I ovdje je važno krenuti od svijesti: da nam rutina njege nije samo rutina, već da u njoj uživamo i da ona postane briga o sebi. Srž hygge filozofije je u usporavanju tempa života. Zašto to ne primijeniti i na njegu kože?

Za hygge beauty vam ne trebaju posebni proizvodi ni nova tehnika nanošenja preparata. Treba vam samo vrijeme koje ćete u potpunosti posvetiti sebi. Treba vam svijest da zaslužujete ovu njegu. Ipak, ako želite pravi skandinavski ugođaj, napravite posebnu atmosferu u prostoriji prije izvođenja skincare rutine. Jeste li znali da je Danska zemlja u kojoj se pali najviše svijeća po osobi? Mirisna, opojna i melankolična atmosfera svakako će doprinjeti opuštanju.

image

SKINBETTER SCIENCE Alto Defense Serum s vitaminima C i E za povećanje vitalnosti kože/  FENTY SKIN Barbados Cherry kombinacija seruma i tonera koja djeluje na pore, tamne mrlje i zaglađuje kožu/ SKINTEGRA Clarion 2% BHA Cleanser mikroeksfolirajući gel za čišćenje lica veganskog porijekla/ KARMAMEJU Silk Face Cream 03 za mješovitu kožu s chia uljem i sjemenkama lubenice/ THEN I MET YOU Renewing Rich Beauty Cream s baobabom, skvalenom i hijaluronskom
kiselinom / L‘OCCITANE Harmonična svijeća obogaćena eteričnim uljima čempresa, timijana i eukaliptusa/ WOODS COPENHAGEN Complex krema za područje oko očiju s uljem jojobe i organskim krastavcem

Kao i u hygge filozofiji podučavanja, svrha putovanja nije konačno odredište, odnosno rezultat, već proces rasta, putovanje, iskustvo skupljeno putem. Tako i u hygge pristupu skincareu konačna vizija ne uključuje savršenu i njegovanu kožu nakon samo jednog ili dva nanosa preparata, već je fokus na procesu i zadovoljstvu koje ono donosi. Razlika između svakodnevne i hygge beauty rutine je u trajanju i prepuštanju. Stavite masku na lice i nemojte zaboraviti kremu za okoloočno područje. Posegnite za svime onime za što inače nemate vremena. Pritom se aktivno podsjećajte i potičite na uživanje - jer i to je praksa koja se vježba i usavršava.