#PUREBEAUTY

Jelena Skendžić, vlasnica brenda Skintegra, o beauty ritualima u izolaciji 

22. travanj 2020.
Fotografija: Vedran Peteh/ Hanza Media
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Što je to prirodna ljepota i kako izgleda #purebeauty otkrivaju nam naše sugovornice u razgovoru o njezi i malim ritualima u kojima uživaju i od kojih ne odustaju niti u vrijeme izolacije. Ovog puta ugostili smo vlasnicu brenda Skintegra koji je u samo nekoliko godina postao jedno od omiljenih beauty imena 

Žena koja zna sve tajne zdravog i sjajnog izgleda kože javila nam se iz izolacije uz svoj no make-up selfie i otkrila nam kako njeguje kosu te kožu lica i tijela u vrijeme izolacije. Jelena Skendžić, vlasnica brenda Skintegra zrači prirodnom ljepotom i jedna je od naših #purebeauty ikona, a otkrila nam je koja je za nju pozitivna strana izolacije te što je za nju istinska ljepota koja se ne odnosi samo na onu vanjsku. 

image
Jelena nam se iz izolacije javila s no make-up selfijem

O istinskoj ljepoti i samopouzdanju...

Tek u tridesetima sam u potpunosti internalizirala ideju da su istinska ljepota i samopouzdanje uvjetovani osjećajem ispunjenosti, ostvarenosti i opuštenošću u vlastitoj koži. Naravno, to je parola koju svi izgovaramo, ali živimo li je uistinu? Većina vrlo ostvarenih i uistinu prelijepih žena se prekritički odnosi prema svojoj vanjštini, osuđujući svaki kilogram viška, svaku boru i svaku sijedu vlas preoštro, a premalo vrednujući sve kvalitete i snagu koju kao žene posjedujemo. Istinska ljepota i samopouzdanje dolaze iz istog izvora, iznutra, i ne ovise isključivo o ljepoti vanjštine koja je ionako transformativna. Žena koja je svjesna svojih vrijednosti, pa time i samopouzdana, sebi je sigurno i istinski lijepa jer takva žena sebi neće dopustiti ikome da je promatra kao plošan lik - a ponajmanje samoj sebi.

Beauty savjet...

Moj beauty režim nije se puno promijenio naspram perioda kad sam svaki dan boravila u uredu, osim što se puno manje šminkam i to mi baš godi. Mislim da je od izuzetne važnosti udovoljiti si i dalje svaki dan malim ritualima zdravlja i ljepote, njegovati se i pravilno se hraniti.

O beauty rutini...

Moja njega kože u jutarnjim je satima vrlo minimalistička i sastoji se od nježnog čišćenja lica, nanošenja umirujućeg seruma i kreme sa zaštitnim faktorom. U večernjoj njezi fokus stavljam na temeljito, ali i dalje nježno čišćenje, eksfolijaciju Skintegrinim kemijskim pilinzima i zaštitu kože od isušivanja hidratantnim proizvodima koje rado nanosim slojevito. S obzirom na to da imam masnu - kombiniranu kožu, taj slojeviti pristup hidratantnim proizvodima mi izvrsno odgovara jer ne ostavlja osjećaj težine na licu. Nažalost, moje vlasište se također brzo zamasti pa kosu šamponiram često, ali zato i pazim da je dobro njegujem - trenutačno Olaplex No. 3 Hair Perfector tretmanom i Omoroviczinom Revitalizing maskom za zdravo vlasište.

Koža tijela mi je prilično suha i sklona ljuskavim dijelovima zbog tvrde gradske vode pa ju konstantno omekšavam uljnim čistačima, hranjivim kremama i jednom tjedno si priuštim piling cijelog tijela.

Razlog za osmijeh u izolaciji...

U izolaciji nam je puno toga oduzeto, ali nam je i puno toga vraćeno. Osobno tako gledam na ovu situaciju i pokušavam maksimalno uživati u stvarima za koje ranije nisam imala vremena. Definitivno sam se više posvetila nekim hobijima kojima sam ranije bavila, a vremenom zanemarila; puno kvalitetnog vremena provodim sa svojim ljubimcima, a osvijestila sam i da previše vremena provodim na društvenim mrežama pa sam donijela ciljane odluke da maknem fokus s virtualnog. Također sam i vrijeme posvetila sagledavanju svoje firme iz drugačije perspektive i to mi je otvorilo vidike za neke nove projekte koje planiram pokrenuti.