Ne, nije jestivo

Jeste li čuli za ‘sendvič rutinu‘ njege kože?

06. travanj 2021.
Fotografija: Imaxtree
Ines Madunić
Ines Madunić

Za sve one koji žele što više hidratacije, ovo bi moglo biti korisno.

Imate li suhu i dehidriranu kožu, vjerojatno pokušavate sve kako biste zadržali što više zdrave vlage u koži. Ovdje u igru dolazi tzv. sendvič rutina, kojoj je upravo to cilj. Ne radi se o skincare rutini koju možete jesti, nego o principu dodavanja hidratantnih proizvoda između klasičnih koraka njege - baš kao što dodajemo namirnice između kruha kako bismo dobili sendvič. Osnovna rutina uglavnom ide ovako: čišćenje i hidratacija. U sendvič rutini, dodat ćete korake između njih. Tako ćete imati: čišćenje, hidratacija, toniziranje, hidratacija, serum, hidratacija. 

Naravno, ne morate toliko proširiti rutinu, no bilo bi dobro dodati, primjerice, hidratizirajući tonik i serum kako biste sačuvali što više vlage unutar kože. Oba proizvoda zapravo tome i služe - aktivnim sastojcima pripremaju kožu da upije što više hidratacije te da je što duže zadrži. Tu su, dakako, i ulja koja možete dodati u svoju rutinu kao jedan od završnih koraka, no s njima budite oprezni kako ne biste pretjerali i opteretili kožu. Iako vam je koža suha, moguće je da vam ulja neće odgovarati pa se svakako posavjetujte sa stručnjakom prije isprobavanja nove rutine. 

Ovakva će rutina jako odgovarati onima koji se bore sa suhom i dehidriranom kožom, no i u tom slučaju pazite da ne pretjerate s teškim proizvodima. Birajte one lagane teksture s aktivnim sastojcima kako ne biste previše opteretili kožu. Primjerice, termalna voda, posebno u spreju, također je dobar proizvod za sendvič rutinu jer je lagana, možete je koristiti svaki dan, čak i više puta dnevno, a može napraviti veliku razliku u hidrataciji, posebno tijekom hladnijeg vremena.