Hair crush

Kako do savršene sleek bun frizure?

03. listopad 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Jednostavna je i efektna, međutim, oblikovati savršenu sleek bun punđu nije baš tako lako. Ne odustajte prilikom prvog pokušaja, isplati se potruditi se oko nje!

Razbarušena punđa nedovršenog izgleda dugo je bila među poželjnijim frizurama, bilo za svaki dan ili za svečane prigode, a ove sezone nosi se njezina suprotnost, sleek bun, odnosno savršeno zalizana punđa koja je elegantnija, seksi varijanta skupljene kose. Trend je zavladao među celebrityjima, od Rosie Huntington-Whiteley, Belle Hadid, Hailey Bieber, Zoe Kravitz, Zendaye, Selene Gomez... U brojnim red carpet izdanjima umjesto puštene kose i glam valova, zalizana punđa češća je opcija koja najbolje pristaje u minimalističkim, suvremenim outfitima. Jednako dobro se nosi i u svakodnevnim prilikama - masna kosa pojednostavljuje vezanje kose u sleek bun, a za postizanje savršene, pomažu i preparati za oblikovanje kose.

Na TikToku možete pronaći bezbroj savjeta kako složiti sleek bun - najčešće pomažu ulja za završni sjaj, kreme za učvršćivanje i oblikovanje ili dobri star lak i gel za kosu. Iako se najčešće pozicionira na sredinu glave, tako da izgleda kao niska punđa, poput Zoe Kravitz je možete smjestiti i na vrh glave, za ballerina inspired izgled. Zalizana punđa ujedno licu daje blago zatezanje, odnosno face lift, a popularna varijanta uključuje i izdvojene tanke pramenove koji uokviruju lice. Imamo nekoliko primjera za inspiraciju i how to TikTok videa.

@tashimrod

My hair is blown out so it was way easier today but here you go! I have fine hair so it doesn’t take me that long.

♬ Euphoria season 2 is making my brain explode - Mars