Njega kose

Kako funkcionira botoks za kosu

17. listopad 2022.

Fotografija: IMAXtree

Botoks za kosu možda ne uključuje injekcije, ali svakako donosi pravo osvježenje i vidljivu regeneraciju. Nije ni čudo da je riječ o tretmanu kojem popularnost sve više raste.

Za botoks ste sigurno čuli, ali znate li što je botoks za kosu? Radi se o popularnoj metodi njege koja vraća kosu "na staro", čini je zdravijom i nježnijom. I ne, proces ne uključuje nikakve injekcije. Jedna je botoks-stručnjakinja sa salonom na Manhattanu objasnila za Zoe Report: "Svrha botoksa za kosu je vratiti je u njeno najzdravije stanje i prihvatiti teksturu s kojom ste rođeni u njenom najvećem potencijalu - osjećajući se i izgledajući najbolje."

Botoks za kosu zapravo je maska s posebnim, ljekovitim i hidratantnim sastojcima čiji su učinci snažniji od onih kupovnih maski. Radi se o ulju kavijara koje sadrži antioksidanse koji pomažu u borbi protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, kolagenu koji pomaže u obnavljanju suhe i lomljive kose i drugim sastojcima kao što su vitamin B5 i vitamin E koji utječu na elastičnost i sjaj. "Botoks za kosu idealan je za ljude koji je pokušavaju obnoviti nakon pretjeranog toplinskog stiliziranja, bojanja ili utjecaja okoliša iz oštrih ljetnih, ali i zimskih mjeseci", objašnjava stručnjakinja. "Također je dobar izbor za one sa sijedom kosom, koja s vremenom može postati žilava te izgubiti sjaj i vlagu."

Prvi korak je pranje kose šamponom. Zatim će se tretman nanijeti na kosu, uz opuštajuću masažu vlasišta. Zatim ćete biti stavljeni pod kapu za parenje kose oko 30 do 60 minuta, ovisno o duljini vaše kose. Nakon što to vrijeme istekne, vaš stilist će ukloniti kapu i isprati šamponom otprilike polovicu preostalog tretmana i osušiti kosu. Zatim će peglom prijeći preko svakog pramena vaše kose približno 15 puta, koristeći sredstvo za zaštitu od topline. Svrha pegle nije da vam pruži trajno ravnu kosu, već da zaključa tretman. Ovisno o duljini i gustoći vaše kose, možete očekivati ​​da će cijeli tretman trajati između dva i četiri sata.

image

Fotografija: IMAXtree

Nakon tretmana, preporučuje se rjeđe pranje kose i vlasišta, jer se sa svakim močenjem otvara kutikula, a snaga učinka slabi. Također, uputa za one koji se nakon botoksa spremaju u bazen ili hidromasažnu kadu glasi da premažu pramenove regeneratorom kako bi se stvorila barijera od vode i kose. Inače, efekti tretmana mogu se osjetiti i kroz četiri mjeseca, a mnogi će se za tretman odlučiti dva puta godišnje.