GG recenzija

Kako je Foreo UFO 2 postao moja nova beauty opsesija

14. rujan 2020.
Fotografije: Privatna arhiva
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Novi saveznik u ljepoti je pametni i vanzemaljski UFO 2 uređaj koji grije, hladi i masira lice uz pomoć maske obogaćene uljem sjemenki konoplje i kamilicom, sve u 120 sekundi trajanja tretmana. Ako niste sigurni isplati li se ovo beauty ulaganje, provjerili smo kakve rezultate i iskustvo ovaj par pruža.

Pametni uređaji za njegu lica još se nisu našli u mojim rukama pa me isprobavanje jednog "svemirskog" beauty pomagala dosta zainteresiralo. Radi se o pametnoj maski za lice FOREO UFO 2, uređaju koji kombinira švedsku tehnologiju i korejske sheet maske za lice. Konkretno, na koži sam isprobala novu Cannabis Seed Oil masku obogaćenu uljem sjemenki konoplje i kamilicom, prirodnim sastojcima koji su prema mojoj nepravilnostima i crvenilu sklonoj koži nježni i učinkoviti. A kako će djelovati u kombinaciji s UFO 2 uređajem, provjerila sam u vlastitoj kupaonici.

image
UFO 2 testirala sam uz novu  Cannabis Seed Oil masku

FOREO UFO 2 na prvi pogled krade pažnju luksuznim izgledom, lijepo sjeda u ruku i moderan je dodatak beauty rutini. Uvodi pravu revoluciju u skincare - uz LED svjetlosnu terapiju punog spektra, termoterapiju i tehnologiju hiper-infuzije on priprema kožu i omogućava sastojcima sheet maske da se što bolje upiju u kožu, a sve to u 90, odnosno 120 sekundi koliko traje tretman s Cannabis Seed Oil maskom. Osam različitih LED svjetala poboljšavaju snagu maski, a svako svjetlo ima različite funkcije, sve ovisno o vrsti maske koju odaberete tako da je svaki tretman prilagođen vama. 

image
Maska se jednostavno koristi uz pomoć aplikacije na mobitelu 

Zvuči komplicirano, no zapravo je sasvim jednostavno i zabavno. Za početak, na mobitel je potrebno skinuti aplikaciju koja se Bluetoothom povezuje s FOREO UFO 2 uređajem. Skeniranjem barcodea sa sheet maske uređaj prepoznaje o kojem je tretmanu riječ i nakon nanošenja maske na UFO 2, spreman je za kućni spa tretman. Maske dolaze u obliku blazinice obilato natopljene gelom koja se stavlja na glatki dio uređaja i učvršćuje prstenom. Slijedi pravo roller coaster iskustvo:

Prvih 30 sekundi zeleno LED svjetlo pomaže ujednačiti ton kože dok niske T-Sonic pulsacije pripremaju kožu za apsorpciju sastojaka maske. Nakon toga, kožu počinje hladiti Cyan LED svjetlo koje traje 60 sekundi, čime se koža izložena stresu umiruje, a iritacije i crvenilo se smanjuju. LED svjetlo se zatim mijenja u plavu boju koja zaglađuje lice i smanjuje pojavu mrlja, djeluje protiv nastanka akni i ima protuupalni učinak, sve uz nježne T-sonic pulsacije koje masiraju lice u završnih 30 sekundi tretmana. Ukupno 120 sekundi ovog spa užitka kombinira pulsacije i hlađenje koji relaksiraju i kožu i um. Izmjena LED svjetla umiruje kožu, hlađenje krioterapijom pohranjuje u kožu snažne antioksidanse, a T-Sonic pulsacije se postepeno smanjuju i masiraju lice - zamislite 10 000 pulsacija koje nježno kruže po licu. 

image
LED svjetla pomažu pri upijanju hranjivih svojstava maske 

Krioterapija, odnosno hlađenje, poznato je kao instant rješenje za pomlađivanje kože, jer hlađenjem daje čvršći i zategnutiji izgled, a ono što me posebno oduševilo - smanjuje izgled proširenih pora s kojima se inače borim. 

Na kraju, osim dubinske njege lica i smirivanja crvenila, tretman dolazi kao dnevna relaksacija i zen trenutak koji si možete priuštiti u vlastitom domu. Koža je nakon tretmana bez crvenila, glatka, vidno hidratizirana i zen smirena. Tretman se može odmah i ponoviti ako želite još dvije minute relaksacije. Kako sam stavila manju količinu gela na masku, proizvoda je ostalo dovoljno za još jedno korištenje. 

U svojoj ponudi FOREO skriva više vrsta maski za njegu određenog tipa kože, a ova s dragocjenim uljem kanabisa namijenjena je za normalnu, masnu, osjetljivu i kožu sklonu aknama i crvenilu. Ulje sjemenki indijske konoplje prirodno je bogato umirujućim i hidratantnim svojstvima, puno je antioksidansa koji štite i pomlađuju izgled lica. 

image
90 sekundi tretmana dovoljno je za pravi spa doživljaj

Za sve one koje u minimalno vremena žele dobiti maksimalne rezultate, FOREO UFO 2 pametna maska je dobro ulaganje. Pravi spa osjećaj u dvije minute uz vidljive rezultate zaglađenog lica zamijenit će nanošenje klasične maske koja na licu inače stoji 20 ili 30 minuta. One problematičnog lica sklonog aknama, kakva zna biti moja hirovita koža, spas će pronaći u maski s uljem kanabisa koje je hit sastojak u beauty svijetu. I da, UFO skraćenica je od "Ur Future Obsession", pa ako se na njega odlučite, pripremite se za novu beauty opsesiju.