Za chic dojam

Kako PROFINJENO nositi šljokice na noktima?

25. kolovoz 2020.
FOTOGRAFIJE: Imaxtree
Ines Madunić
Ines Madunić

Ako volite šljokice, ali mislite da ih ipak ne biste trebali nositi, pogotovo ako ste odrasli ili tako želite izgledati, imamo nekoliko prijedloga za vas.

Naravno da volimo šljokice - što se može ne voljeti? Uz samo nekoliko čestica sjajnog praha u nekom beauty proizvodu izgledamo svečanije, otkačenije i posebnije. Jedan od najčešćih načina na koji smo ih nosili kad smo bili mlađi je lak za nokte. Provjereno, djeca i tinejdžeri obožavaju šljokičaste lakove za nokte. Ali, postoji način da ih nosite i nakon što odrastete, odnosno u trenutku kad ne želite izgledati djetinjasto, nego chic i profinjeno - odraslo. 

Prvi prijedlog je - nemojte nanositi samo lak sa šljokicama. Neka on bude eventualno gornji sloj na neku intenzivnu boju.

image
Sloj šljokica nanesite na lak u boji

Primjerice, crveni lak izgledat će svečanije i razigranije ako na njega nanesete jedan sloj šljokica, dok će samo jedan sloj prozirnog laka sa šljokicama izgledati prazno i prilično neozbiljno.  Drugi prijedlog je - nemojte stavljati šljokice na cijeli nokat. 

Ovdje postoji mnogo verzija pa tako možete napraviti geometrijski oblik na noktu te samo jedan dio prekriti šljokicama, a drugi dio ostaviti mat. Možete se i poigrati pa šljokice iskoristiti kao "okvir" te ih staviti samo na vanjski dio nokta. 

image
"Uokvirite" nokte šljokicama

Još jedan trik je - koristite više vrsta šljokica kako biste dobili zanimljiviji izgled. Tako na donji dio i sredinu stavite manje, a na vrh nokta stavite veće šljokice. Ova manikura definitivno nije za one koji se ne žele istaknuti u masi. 

No, ako ipak ne volite previše laka na noktima, neka šljokice budu veće nego što su inače, a onda ih rasporedite po noktu. Najbolje je to raditi na baznom, prozirnom laku ili nekom druge boje. Zatim u color blocku nanesite veće šljokice samo po donjem ili samo po gornjem dijelu nokta - da ih ne bude previše.

image
Veće šljokice izgledat će efektnije

Ako imate duže nokte, istaknite vrhove noktiju, a ako su vam kraći, šljokice neka budu na dnu, kod korijena nokta.