gg trend

Kako nositi ukosnice za kosu?

22. veljača 2021.
Fotografija: rexfeatures.com

Pravilo je da pravila zaista nema, no ako želite nešto sofisticiraniji izgled, preporučujemo one zlatne ili srebrne boje. Za sve ostale igre u kosi vrijedi mix&match pravilo!

Za razliku od onih osnovnoškolskih, ukosnice za kosu koje se trenutno nose daju stylish dozu svakom looku. Ovisno o tome za koje se odlučite, ukosnice mogu biti zlatne ili srebrne - za ozbiljniji dojam, ili u bojama i s aplikacijama. Nose se kako bi držale pod kontrolom odrezane šiške koje vam ipak ne stoje tako dobro kako ste zamislili ili ih s druge strane stavljaju u prvi plan. 

U duhu danas ekstremno popularnih devedesetih godina prošlog stoljeća, ukosnice za kosu najprije smo viđali u street style kombinacijama, a u 2021. godini predlažu ih nove pop ikone - pjevačica Dua Lipa koja svoje ukosnice nosi u spotovima i u privatnom životu, a njezinim primjerom vodi se i Ariana Grande, koja ih kombinira uz svoj zaštitni visoki rep, a nije im odoljela ni glumica Millie Bobby Brown... Vjerujemo da će se zadržati kao jedan od beauty trendova još neko vrijeme. 

image
Dua Lipa i Ariana Grande (foto: Profimedia)

Dok su jedno razdoblje bile, kao i kopče za kosu, rezervirane samo za kućni look uz preveliki t-shirt, zajedno s ostatkom dodataka za kosu ukosnice su osvojile trendseterice koje iznova tragaju za efektnim detaljima koji podižu look na novu razinu - ako u sebi sadrži dozu nostalgije, tim je popularniji. Spojite nekoliko različitih, samo jednu koja će upotpuniti frizuru, nosite ih za Zoom sastanak ili za neku od elegantnijih prilika, u kombinaciji s glam valovitim uvojcima. 

image
Iz kolekcije modne kuće Chanel (foto: Imaxtree) /
ukosnica Coco Chanel;
ukosnica u obliku zvijezde & Other Stories (25 eura);
ukosnice srebrnog odsjaja H&M (5 eura);
ukosnice s uzorkom Mango (129,90 kn);
ukosnica zlatne boje Chanel

Ako ih i dalje smatrate ukrasom vezanim uz dječju modu, ukosnice su se ubacile i na modne piste pa tako i francuski Chanel predlaže one koje su posvećene dizajnerici Gabrielle Chanel, uz jednostavan natpis Coco.