Obitelj beauty mogula

Kakva je veza između aromaterapijskih jastuka i Kanyea?

18. lipanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Profimedia; Getty Images
Ines Madunić
Ines Madunić

Reper se odavno ne bavi samo glazbom. Nakon izleta u modni dizajn, koji nije prošao s previše pohvala, Kanye West okreće se beauty industriji. Uskoro pokreće svoju liniju kozmetike.

Američki mediji javljaju da je poznati reper podnio zahtjev za zaštitom imena Yeezy Beauty, a proizvodi koje planira prodavati su make-up, umjetne trepavice, maske za lice, lakovi za nokte, kreme, ulja za tijelo, gelovi za tuširanje, kreme za brijanje, proizvodi za kosu, parfemi, zubne paste, dezodoransi, mirisni štapići i - aromaterapijski jastuci. 

Time će se pridružiti svojoj supruzi Kim Kardashian i šogorici Kylie Jenner koje imaju svoje beauty brendove. Kimin KKW beauty prošle je godine zaradio 100 milijuna dolara prema Forbesovim informacijama, dok je Kylie prodala dio svoje kompanije Kylie Cosmetics za 1,2 milijardi dolara Cotyju. 

image
Kylie i Kim od svojih kozmetičkih brendova zarađuju milijune dolara

To nije prvi put da je Kanye izašao iz okvira glazbe. Već godinama bavi se modom. Prvo je surađivao s Adidasom, Nikeom, Louisom Vuittonom i APC-em, a zatim osnovao brend Yeezy. Beauty industrija globalno će biti vrijedna 805 milijardi dolara do 2023. godine, što je čini pogodnom za investicije. Kanye je, inače, nedavno proglašen milijarderom te Forbes njegovo bogatstvo procjenjuje na 1,3 milijardi dolara, uz napomenu da ima oko 100 milijuna dolara duga. 

Prije nekoliko godina West je pravno zaštitio naziv Donda beauty, prema svojoj pokojnoj majci, no taj brend nikad nije službeno pokrenut.