Čista nostalgija

Koji od ovih parfema miriše na vaše tinejdžerske dane?

31. listopad 2020.
Fotografije: Promo

Kako mirišu vaše uspomene? Prisjećamo se kultnih parfema iz devedesetih i s početka tisućljeća, a barem jedan uz sebe nosi uspomene na neke jednostavnije dane...

Koliko god volimo isprobavati nove parfeme i mirise, volimo se prisjetiti i dobrih old but gold primjeraka. Jedan udisaj određenog parfema vraća u neku prošlu situaciju, trenutak ili uspomenu - prvi poljubac, prvi izlazak, dejt u parku... Unatoč tome što ga možda niste pomirisali već godinama. 

2020. godina posebna je po mnogim stvarima, pa i po silnoj nostalgičnosti. U neizvjesnim vremenima, čini se da je utočište lakše pronaći u prošlosti, u danima kada se sve činilo jednostavnijim, opuštenijim i sretnijim, danima bez društvenih mreža, filtera... Ddevedesete su te godine i za njima smo u 2020. najviše nostalgični. Očituje se to kroz modne trendove, slabi smo na sve što nosi predznak retro, a isto je i s beauty trendovima i parfemima. 

Iako nisam tinejdžerica devedesetih godina, sjećam se nekih parfema koje bih vidjela na policama u roditeljskoj sobi, kod brata ili u kupaonici. Red i Blue Jeans by Versace su mi se urezali u pamćenje, što zbog izgleda bočice, što zbog opojnog parfema. Iz svojih teen godina pamtim boom celebrity parfema i kako smo svi mirisali kao Christina Aguilera. Naomi Campbell - prisjeća se kolegica svog parfemskog throwbacka, a pitanje mirisa u redakciji izazvalo je i nostalgiju za  Dolce&Gabbana Ligt Blue parfemom, koji je remake dobio 2019. godine, dok original datira u 2001. godinu. Thierry Mugler i parfem Angel, Chanel Egoiste spominju se kao omiljeni... A na što vama mirišu neki prošli dani? 

image
Kenzo - Parfum d'Ete
Thierry Mugler - Angel 
Dolce&Gabbana - Light Blue
Calvin Klein - ck one
image
Acqua di Gio Giorgio Armani
Versace - Jeans Blue
Davidoff - Cool Water Man
image
Chanel - Égoïste Pour Homme
Gucci - Rush
Jean Paul Gaultier - Classique
image
Christina Aguilera - Christina Aguilera
Naomi Campbell - Naomi Campbell
Moschino - Cheap & Chic