Inspiracija u bojama

Koju nijansu laka biramo za manikuru? Sve!

29. ožujak 2021.
Fotografija: Instagram
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Buđenje prirode i povratak boja u ormar prati i manikura, nikada šarenija!

Dok biramo novi izgled manikure, ne pitamo se koju boju, već koliko njih odabrati - raspoloženi smo za šarene, razigrane i vesele nokte koji donose pozitivu svakim pogledom na njih. Kako se bojama vraćamo u modnom kontekstu - ružičasta, narančasta ili zelena favoriti su ove sezone, nema razloga zašto isti kolorit ne bismo prenijeli i na nokte. 

Kada se zaželimo nešto drugačijeg looka od jednobojne manikure ili frencha, tada se okrećemo malim umjetničkim djelima na noktima. Apstraktni motivi koji kombiniraju nekoliko sličnih ili pak potpuno različitih tonova su izbor s kojim ne možete pogriješiti, a prigodno za proljeće je uvijek cvijeće na noktima, u pastelnim ili jarkim bojama poput crvene, ružičaste ili žute boje. 

Puštamo mašti na volju pa se inspiriramo prijedlozima s Instagrama poznatih nail artistica, no kao inspiracija služe nam i svi motivi koji nas okružuju, od umjetnosti ili prirode. Efektni izgled koji ujedno i daje dojam dužih noktiju su prugice, tanke ili debele u različitim bojama, a mikrotrend koji nas je osvojio su šarmantni kvadratići poput gingham uzorka, sjajno će se slagati s modnim komadima ovog motiva.

Naravno, možete izbjeći manikure s motivima koje zahtijevaju određene vještine i odlučiti se za klasičnu manikuru koja svaki nokat boja u neku drugu nijansu. Pravila ne postoje, pa si bez zadrške priuštite zabavu proljetnim koloritom.