Miris slobode

Kultni parfem dolazi u još intenzivnijoj varijanti

19. listopad 2022.

Fotografije: Promo

Gloria Glam

YSL Beauty predstavlja novu verziju kultnog mirisa slobode, intenzivnog, pikantnog, zavodljivog. Pronađite ga u prepoznatljivoj bočici.

Jedna riječ koja definira Yves Saint Laurent je sloboda - tako je od pretvaranja smokinga u odvažnu svečanu odjeću za žene tijekom šezdesetih godina prošloga stoljeća, pa do iskazivanja snage i moći iznimne ženstvenosti kroz mini suknje dizajnera Anthonyja Vaccarella čiji dizajn nije namijenjen da izaziva, već da omogući slobodnije kretanje i napredovanje.

Sloboda je za žene današnjice ultimativni luksuz, a nakon godina borbe za emancipaciju ili uspjeh, sloboda je postala stanje uma. Slobodu jasno, osjećamo i živimo kroz mirise, točnije kroz parfem koji nas dodatno potiče da pomaknemo granice i beskompromisno živimo po svojim pravilima. Libre Le parfum novi je seksi i kul cvjetni miris čiji se sastojci uzgajaju između Francuske i Maroka, a osmišljen je između Pariza i New Yorka, negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti...

"Željeli smo da nova verzija mirisa Libre bude još senzualnija, stoga smo ga obogatili toplim pikantnim notama. Ove intenzivne note u kontrastu su s mirisom fougèrea, prepoznatljivim Libre sastojkom. Nota cvijeta naranče dodatno je izražena, a njegova je elegancija istaknutija i privlačnija nego ikad", govori Anne Flipo.

Ova je verzija intenzivnija, s izraženim pikantnim mirisom đumbira u kombinaciji sa šafranom koji se uzgaja u botaničkim vrtovima Ourika Community Gardens u Maroku, zemlji koja je iznimno draga gospodinu Saint Laurentu. Cvijet naranče kao srce mirisa pojačan je mekom i seksi notom meda koja dodatno naglašava njegovu privlačnost. 

Nota šafrana, dobivena ekstrakcijom para i molekula, po prvi se put upotrebljava u mirisu i otkriva privlačna, kremasta i intenzivna obilježja cvijeta šafrana koji se uzgaja u botaničkim vrtovima YSL beauty, Ourika Community Gardens u Maroku. Uz dodatak intenzivnog začina, srce Libre Le Parfum mirisa postaje crveno kao "plameno cvijeće" koje je Yves Saint Laurent u sedamdesetim godinama prošloga stoljeća osmislio za svoj revolucionarni miris Opium.