gg kosa

Lepršava, valovita, puna volumena

01. travanj 2023.

Fotografije: Launchmetrics.com/spotlight

Put do bujne, valovite kose bez feniranja, tretiranja i puno muke - moguće je! Otkriva nam to hair stilistica s bogatim iskustvom Milena Maršić

Feniranje i figaro nisu uvjet za postizanje voluminozne i sjajne kose, ističe vlasnica salona Glamour Milena Maršić i naglasak stavlja na pravilnu njegu, prave proizvode i, naravno, balansiranu prehranu i način života koji uvelike utječu na našu kosu. Trendovi se odmiču od ravnih i zaglađenih frizura pa ćemo proljeće provesti uz lepršavu, valovitu i zdravu kosu čiji razbarušeni uvojci sjaje na zrakama proljetnog sunca.

"Da bi kosa bila poletna i puna volumena, prvi korak je šišanje. Kod kemijski tretirane kose treba biti oprezan jer boje i blajh, ako se ne koriste pravilno, mogu dodatno oštetiti tanku kosu. Važno se konzultirati s frizerom kako biste mogli odabrati prave preparate koji tankoj kosi vraćaju čvrstoću i volumen. Ključno je i redovito korištenje šampona, regeneratora i spreja za volumen", savjetuje hair stilistica.

image

Johanna Ortiz

U želji za velikim volumenom, često izbjegavamo korištenje regeneratora i njegujućih ulja, jer vlada mišljenje da će težina preparata utjecati na volumen. Uz minimalnu dozu ulja za kosu može se puno postići za poboljšanje kvalitete i volumena. "Ljudi nisu svjesni važnosti korištenja vrhunskih preparata za kosu pa često posežu za šamponima za masovnu upotrebu koji su prepuni štetnih kemikalija, za razliku od vrhunskih preparata koji svojim sastojcima opravdaju višu cijenu", otkriva Milena.

Treba imati na umu i da je svaka kosa drugačija i nema univerzalnog pravila za njegu i način sušenja. Kosa, kao i lice, s godinama zahtijeva adekvatnu i redovitu njegu, napominje Milena i otkriva kako nikada ne koristi fen, već upotrebom pravih proizvoda i prirodnim sušenjem kose na zraku postiže željeni rezultat. "Osobito sam protiv učestalog korištenja pegli za ravnanje kose i figara jer se isti efekti mogu postići i upotrebom četki, prirodnim sušenjem i stručnim frizerskim tehnikama", govori Milena i izdvaja neke od najvećih trendova.

"Sad svi žele šiške, a kod duže kose naglasak je na mekanim šiškama koje lijepo uokviruju lice. Nose se bogate, intenzivne nijanse prirodnih boja, od blond do brineta, a hit je i crvena kosa u svim nijansama, pa je čak i donedavno nepoželjan crveni odsjaj kod smeđih boja danas ponovno tražen i ‘in‘".

Savjeti stilistice 

1. Ulje za kosu Philip B. Rejuvenating Oil treba nanijeti po cijeloj dužini kose i vlasištu, umasirati i ugrijati te držati na glavi minimalno dvadeset minuta.

2. Potom se direktno na nauljenu kosu nanosi šampon Philip B. Peppermint Avocado, kosa se pošprica vodom i masira dok se ne zapjeni.

3. Zatim se ispire te se nanosi regenerator Philip B. Lightweight Deep Conditioner.

4. Za kraj se stavlja sprej Philip B. Detangling Toning Mist.

Ovako kosa ostaje poletna i lagana, bez teške masnoće koja bi je "spuštala".

image

philip b proizvodi