Beauty ikona

Ma kakve tanke obrve - nosi se ‘The Audrey Brow‘

24. travanj 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Modna i beauty ikona Audrey Hepburn još jednom je inspiracija za trend koji polako vraćaju glumice, manekenke i influencerice.

Čim veće, gušće, razbarušenije, vrijedilo je pravilo za oblikovanje obrva posljednjih godina, sve dok se krajem 2021. godine nisu, u jeku nostalgičnih trendova s početka tisućljeća, vratile ekstremno tanke i iscrtane obrve. Beauty trend koji se ugleda na nulte uhvatio je svoj zamah kroz 2022., no čini nam se da neće biti dugog vijeka. Pa prije nego što objasnimo novi-stari beauty trend vezan za oblikovanje obrva, istaknut ćemo kako ih je najbolje oblikovati, čupati - ili puštati da rastu, u skladu s oblikom i crtama lica. "Trendovi" neka budu smjernica i osvježenje looka, ako se uklapa u osobni stil. 

image

Audrey Hepburn

Beauty ikone iz starog Hollywooda stalna su inspiracija, a ove godine se 'it' djevojke ugledaju na glumicu Audrey Hepburn. U prvom redu su to Zoe Kravitz i Kendall Jenner koje su odoljele tankim obrvama i odlučile njegovati ravne i debele obrve s blagim lukom koji tvori mačkasti pogled. "The Audrey brow" s modernim pomakom se tako sve češće traži u beauty salonima. Otvara pogled i daje efekt liftinga te je jednostavan za održavanje. Za razliku od nekih stilova, oblik obrva kakav je njegovala Hepburn je bezvremenski i izlazi iz okvira sezonskog trenda. Pristaje svakom obliku lica i najlakše će ga nositi one s prirodno gušćim obrvama. U drugom slučaju, gel za obrve i olovka za popunjavanje i sjenčanje odradit će svoj posao. Dobro ih nosi i Zendaya kojoj ovakav oblik obrva dodatno naglašava oblik očiju, pa ako vam nedostaje inspiracije, prilažemo je u nastavku...

image

Glumica Zendaya

image

Kendall Jenner

image

Zoe Kravitz