Beauty report

Make-up trendovi kojima predviđamo uspon

15. veljača 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Svaka godina donosi nove make-up trendove, a u 2023. otvaraju se nove kreativne mogućnosti pa se osim minimalnog i jedva vidljivog make-upa, nose i malo jači ekscentrični lookovi.

Glossy koža

Zdrava koža nikada nije ‘out‘, no poseban je naglasak na sjajnoj, "staklenoj" koži koja blista i koja nije skrivena ispod puno slojeva make-upa. U tome nam omaže dobra priprema prije nanošenja podlege, te hibridni make-up koji je lagan, prozračan i koži daje prirodan glow. Make-up na očima je gotovo neprimjetan, a usne su naglašene njegujućim balzamom ili sjajilom. 

image

make-up trendovi

Metalik nijanse

Metalik nijanse nose na na neočekivane načine - primjerice na obrvama, kako smo vidjeli na nekim modnim pistama. Tvakvi trendovi samo govore koliko se tradicionalno poimanje make-upa i šminkanja promijenilo s 2023. godine te da napokon koristimo veći potencijal šminke - ona više ne mora biti nošena na klasične načine već nas beauty influenceri i make-up artisti pozivaju da se poigramo sa šminkom i oslobodimo kreativnu energiju. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight
make-up trendovi

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight
make-up trendovi

Vamp glam

Crna olovka na očima nosi se na donjem i/ili gornjem kapku - ili razmrljana i neuredna, ili pak savršeno prati liniju oka. U svakom slučaju, crni i tamni tonovi na očima su naglašeni, a prate ih i usne u bojama vina, ljubičastoj te tamnim tonovima, s glossy ili baršunastim završetkom. Zamislite Wednesday Addams kao beauty inspiraciju, fiktivni lik koji je dijelom i zaslužan za ovaj beauty pokret. 

Super blush

Trend koji smo vidjeli na modnim pistama, a sve češće i u izvedbi celebrityja, a demantira ono pravilo da s rumenilom nije dobro pretjerati. Ovogodišnji beauty trendovi predlažu rumenilo na licu pomalo u stilu sedamdesetih godina, a koje se mekanim linijama proteže preko kapka i obrva u obliku slova C te stvara iluziju faceliftinga. za dnevni make-up. Za dnevne prilike - ipak preupečatljivo, no u večernjim i party prilikama možete isprobati ovaj trik. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight
make-up trendovi

Big smoke

Smokey eyes u crnoj ili smeđoj nijansi nanosi se tako da je sveukupni dojam mekan i glamurozan, oči su naglašene i nose dozu dramatičnog looka. Tom Ford, Moschino, Versace i mnogi drugi brendovi ističu snažan i upečatljiv pogled, a pritom koža je blistava i sjajna, a usne neutralne.