Over the Top

Met Gala nam je najavila ekstra duge i upečatljive nokte

03. svibanj 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Crvenim su tepihom dominirali dugi, ako ne i ekstra dugi nokti, a malo se koja zvijezda odlučila za jednostavnu, neutralnu ili jednobojnu varijantu. Upravo suprotno - dominirali su 3D uzorci i beskrupolozni maksimalizam.

Da su detalji važni ne treba posebno naglašavati, zato prilikom proučavanja Met Gala outfita ne smijemo zaboraviti na manikuru: naizgled malena, ali zapravo vrlo važna modna odluka. I dok su se na Oscarima glumice odlučivale redom za nježne boje i kraće nokte, na Met Gali celebrityji su si dali oduška. Iako je velik broj outfita podrazumijevao i rukavice koje su skrivale ili barem u nekoj poluprozirnoj varijanti skretale pažnju od noktiju, većina se onih čije su se ruke vidjele odlučila za nail art u kombinaciji s 3D detaljima.To je značilo da konvencionalni uzorci i motivi izostaju - naprotiv, težilo se tome da sve bude over the top, pa je tako i manikura bila teatralna, dramatična, ponegdje i romantična, ali svakako ekstravagantna i upečatljiva. 

Billie Eilish

Ako ćemo početi od najmanje bombastične manikure, počet ćemo od Billie Eilish. Njen nježan ružičasti ombre lijepo je legao na pastelno zelenu Guccijevu haljinu u gilded age stilu. Tako je do izražaja došlo i glamurozno prstenje, ali i rukavi haljine koji se protežu do prstiju i zapliću među njih poput čipkastih rukavica.

Vanessa Hudgens

U svojoj total black kombinaciji, Vanessa se odlučila na kontrastno bijeli nakit i ukosnice. Slično je i postupila s noktima, posegnuvši za varijantom izrazito dugih bijelih noktiju s tamnim detaljima. 

Emma Chamberlain

Influencerica Emma Chamberlain također je u svoj outfit ukomponirala bijelu boju na noktima, ovaj put potpuno mat i sa suptilnim reljefnim 3D uzorkom. No kod nje takav odabir nije izazivao efekt kontrasta, već se uklopio u bijelu Louis Vuitton suknju te istaknuo svjetlucav i atraktivan Cartier nakit.

Camila Cabello

S druge strane strane spektra krajnosti stoji Camila Cabello koja je bijele nokte uklopila u pretežito bijeli outfit, ukrasivši ih poput Emme reljefnim motivima, ali cvjetnim. "Cvijeće je dio prirodne mode i simbol nade", izjasnio se Camilin maniker Tom Bachik. "Zadržali smo cvijeće i nokte u jednobojnoj mat bijeloj boji kako bismo im dali avangardnu vibru."

Megan Thee Stallion

Pjevačica je svoju svjetlucavu, zlatnu Moschino haljinu uparila s podjednako svjetlucavim noktima, koji zlatnim šljokastim vrhovima ističu i sjaj i blještavilo luksuznog nakita. Dosljednost jednoj boji narušila je dodavanjem svijetlo plave nijanse u manikuru, a kao i većina ostalih djevojaka, vodila se "što dulje, to bolje" estetikom.

Teyana Taylor

U Teyanin se vanzemaljski, futuristički odjevni stil savršeno uklopio trend dugačkih noktiju s tie die momentom pri samome vrhu. Ljubičasta i bijela dominirale su čitavim outfitom, pa tako i manikurom, koja se koliko god ekstravagantna bila ipak našla zatomljena u ukupnom looku poznate pjevačice.

Dove Cameron

I Dove je otišla u smjeru futurističke estetike, ali za razliku od Teyane čiji nokti u vidu toga "nestaju", od njezinih sve počinje. Modna konstrukcija koja čak i 3D nail art, koji je speifičan sam po sebi, odvodi na novu razinu te u kojoj se zamućuje razlika između manikure i nakita definitivno je jedna od najhrabrijih koju smo imali priliku vidjeti na crvenom tepihu.

Cynthia Erivo

Elegntna bijela čipka koja možda neće baciti ljude u šok ali će ih oduševiti elegancijom odličan je odabir za outfit onda kada svu pažnju želite usmjeriti upravo na manikuru. Crni nokti s gomilom dijamantnih detalja nastavak su na raskošan i egzotičan nakit: narukvicu u obliku zmije i voluminozno prstenje. Pomalo nepraktično? Vjerojatno. Ali isto tako i nevjerojatno glam.

Isabelle Boemeke

Još jedan korak dalje otišla je influencerica i manekenka Isabelle Boemke. U kontekstu njene manikure ne može se više ni govoriti o 3D uzorku, riječ je o nečemu čemu tek treba osmisliti naziv: glomazni, teški dijamanti na zlatnim krakovima zasjenili su čak i raskošu haljinu, što nije bio lak zadatak. 

Lizzo

No ipak bismo mogli reći kako pobjedu, a s njome i krunu, odnosi Lizzo, koja je prste s ultra dugačkim noktima omotala oko zlatne flaute gdje im je prepustila da se stope s nijansama instrumenta i haljine. Još jedan primjer slavodobitne kombinacije crnog i zlatnog, ali ovaj put s neviđenim twistom: sa spiralnim noktima u obliku vadičepa. Lizzo je preostalo nadmašiti još jedino samu sebe.