Beauty tips&tricks

Mia Kovačić otkrila nam je svoje beauty tajne i koji make-up look joj je najdraži

05. srpanj 2023.

Fotografije: Vedran Peteh/Cropix

Magda Smojver/ Sponzorirani članak

Poznata domaća voditeljica, model i produkt dizajnerica rekla nam je sve o svojoj beauty rutini i priznala da obožava prirodan sjaj u kojem joj je glavni saveznik puder.

Složit ćemo se da, kada je riječ o make-upu, fraza „manje je više” itekako ima smisla. Ljetne vrućine dodatan su razlog za korištenje što manje šminke, odnosno biranje ključnih proizvoda s kojima ćete naglasiti ono najljepše na licu, bez obzira je li riječ o dnevnom ili večernjem looku. S time se slaže i Mia Kovačić, dobro poznato TV lice, model i produkt dizajnerica koja gdje god se pojavi, plijeni pozornost svojom prirodnom ljepotom i nepretencioznom, a opet divnom šminkom.

Miju smo upitali kako bi opisala svoj „stil” šminkanja, a ona je istaknula prirodan glowy look. „Čak i kad je mat look bio popularan, ja sam nosila taj sjajni i masnjikavi štih. Naprosto koža bolje i mlađe izgleda.” Također, kao jedan od proizvoda koji se baš uvijek može pronaći u Mijinoj torbici je balm za usne koji dodatno pomaže postizanju masnijeg looka koji voli, ali osim toga, Mia ističe da više naginje preparativnoj, nego dekorativnoj šminki.

Ipak, to ne znači da tijekom dana ne koristi šminku, a kako odabrati najbolje za sebe te u konačnici kreirati odličan make-up look, Miji je pomogao Milan Zorić, regionalni make-up artist brenda Lancôme. Kao što smo spomenuli, Mija voli prozračan izgled, kožu koja diše te prirodni glow, a sve to Milan je postigao odabirom ključnih Lancôme proizvoda.

image

Mia Kovačić i Milan Zorić

Glavnu ulogu u tome odigrao je unaprijeđeni Lancôme Teint Idôle Ultra Wear puder koji koži pruža prirodan izgled, a pritom ujednačuje ten te stoji „na mjestu” 24 sata. Isto tako, ovaj puder odgovara svim tipovima kože, a kako bi savršeno prianjao, kožu je prethodno poželjno dobro pripremiti. Milan je za to koristio Lancôme Rénergie H.P.N. 300-Peptide kremu koja sadrži hijaluronsku kiselinu, niacinamid te više stotina peptida, a valja istaknuti i Rénergie H.C.F. Triple serum koji pridonosi volumenu kože te Advanced Génifique serum koji je jedan omiljenih Lancôme seruma jer odgovara svakom tipu kože, podtonu i dobi.

Na ovako pripremljenu kožu, Lancôme Teint Idôle Ultra Wear nanesite kistom ili beauty blenderom, a formula koja omogućava koži da diže, otpornost na znoj, toplinu i vlagu te velik izbor nijansi, dodatno će vas potaknuti da ovaj beauty gem pospremite u svoju kozmetičku torbicu. Također, bitno je naglasiti da ovaj puder ima zaštitni faktor 35 što je jako važno za svaki period godine, a posebice za ljetne dane kada smo dodatno izloženi suncu.

Nakon pudera, Milan je krenuo s ostalim proizvodima, a fokus je bila nova maskara. Naime, radi se o Lancôme Hypnôse maskari koja je apsolutni broj jedan želite li naglasiti volumen trepavica čak do 8x veći i to bez grudica i neugodnog sljepljivanja dlačica. Kao rezultat trepavice će biti meke i gipke, a to je vidljivo i iz Mijinog dnevnog looka koji je dodatno zaokružen s rumenilom koje je licu dalo svjež i vedar dojam.

Mia je tijekom svoje karijere odradila „mali milijun” snimanja, a samim time i puno naučila od vizažista koji su je šminkali. „ Izvrstan savjet jest da, kako idu godine, lice izgleda mlađe s malo šminke. Nadalje, sve što se radi oko očiju se radi tapkanjem, a nikako povlačenjem jer je taj dio najtanji i najosjetljiviji i minimalni pokreti su jedini koji dolaze u obzir.” Isto tako, u svom „portfoliju” krije i make-up lookove koje danas nikako ne bi ponovila, a to su bijela olovka i srebrno na očima, taj pomalo „alien-ski” izgled koji se je svojedobno nosio kao večernji odabir.

Danas bira nešto profinjenije spojeve, a ovog puta odabir je pao na crveni ruž kao statement pečat. Milan je kreirao večernju varijantu Mijinog make-upa koji je nosila tijekom dana i to dodavanjem svega nekoliko novih proizvoda. Malo jače sjenilo kako bi se dobila dubina kapka, odnosno naglašene oči, crveni ruž i naravno, puder i maskara.

Uz Lancôme Teint Idôle Ultra Wear koji se prilagođava potrebama kože, a ujedno i štiti od zagađenja iz zraka te zaštićuje kožnu barijeru, valja naglasiti da je ovaj puder poseban i po tome što je obogaćen s hijaluronskom kiselinom i s 81% seruma što znači da ga niti ne osjetite na licu. To je jednako dobro za dnevne, ali i večernje lookove, a što se tiče maskare, Miju je oduševila SoftSculpt™ tehnologija četkice s 1000 dlačica. Rezultat je ravnomjerno nanesen proizvod koji izgleda besprijekorno, a tome pomaže i činjenica da je Lancôme Hypnôse maskara obogaćena provitaminom B5.

Budući da su nam se jako svidjeli Milanovi lookovi koje je kreirao za Miju, ovog sjajnog vizažista upitali smo nekoliko kratkih tips&tricks pitanja.

Koji makeup look je vaš favorit kada je riječ o dnevnoj i večernjoj varijanti?

- Kad je riječ o dnevnom make-up looku definitivno volim "no make-up make-up", i svakako više volim glow izgleda preko dana, a za večernji look - smokey eyes.

Što biste izdvojili kao "highlight" svakog dobrog makeupa?

- Dobar ten prije svega.

image

Milan Zorić

Koji makeup proizvod je vaš "go to" i zašto? Ima li ih možda više...

- My "go to" je Lancôme rumenilo u stoku broj 02, multiuse proizvod za brz i svjež izgled.

Otkrijte nam neki "tips&tricks" za koji još ne znamo!

- Uvijek, ali uvijek miješam Lancôme Teint Idôle Ultra Wear puder s Advanced Génifique serumom kako bih dobio još više blistavosti, a kao što već znate, svaki Lancôme ruž može biti i rumenilo jer su nijanse savršene. Za kraj, probajte dodati kapljicu Génifique seruma u kameno rumenilo i eto magije, imate tekuće rumenilo s glow finišom.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Gloria x Lancôme