Biotherm Cera Repair Barrier

Moćni aktivni sastojci za snažniju kožu

03. rujan 2021.
Fotografije: Promo
Gloria Glam

Kombinirajući Blue Biotech know-how tehnologiju s programom Blue Commitments, Biothermov Blue Beauty pokret stvara veliki odjek s jedinstvenim proizvodima za njegu kože koji su bogati moćnim prirodnim sastojcima. Upravo zato, Biotherm sa zadovoljstvom predstavlja novu revolucionarnu formulu koja pomiče granice održive tehnologije: Cera Repair Barrier kremu.

Koža je najveći organ u tijelu i prva linija obrane tijela od virusa, bakterija, mikroba i toksina. Međutim, urbani životni stil i njegov intenzivan ritam izlažu kožu dodatnim agresijama, uključujući nošenje maski. Ti vanjski agresori su odgovorni za pretjerano opterećenje kože. Kožna barijera, prvi obrambeni zid kože, počinje gubiti bitne komponente kao što su ceramidi. Kad je kožna barijera oslabljena, vanjski agresori mogu lakše prodrijeti, a gubitak vode se povećava. Tada treba poboljšati elastičnost kože. U suprotnom, njena se ranjivost povećava, što dovodi do pojave prvih znakova starenja poput hrapavosti, dehidracijskih linija, finih linija ili neujednačenog tona kože.

image
Krema koja osnažuje kožnu barijeru

Cera Repair Barrier krema pojačava obrambene snage kože spajajući Bioceramide i našu poznatu frakciju probiotika Life Plankton™. Ovaj snažni dvojac pomaže kod gubitka ceramida, jednog od uzroka pojave ranih znakova starenja, istovremeno ublažavajući osjet neugode i zatezanja koji su povezani s kožom koja je pod stresom. 

Razvijena istraživanjem provedenim u suradnji sa Sveučilištem Stanford, Cera Repair Barrier je Biothermova umirujuća i ojačavajuća krema koja je odgovor na suvremeni urbani način života. Vjerna Biothermovom programu Blue Commitments, formula Cera Repair Barrier kreme je razvijena da poštuje vodeni svijet. Ekološki dizajnirana ambalaža uključuje reciklirane materijale.

image
Razvijena je u suradnji sa Sveučilištem Stanford

Ceramidi predstavljaju 40% lipida koji okružuju stanice u najgornjem sloju kože, epidermi. Ceramidi pomažu stanicama kože da se učinkovito drže zajedno i tvore snažni zaštitni sloj: kožnu barijeru. Sprječavaju gubitak vode i prodor vanjskih agresora u kožu. Oni su ključni za pravilnu funkciju barijere kože.

Kontinuirana izloženost agresorima može uzrokovati pad razine ceramida. Iako je nevidljiv golim okom, ovaj gubitak može učiniti obrambeni sustav kože oslabljenim. Kako je koža manje sposobna zadržati vlagu i zaštititi se, može postati osjetljiva i reaktivna, pri čemu postaju vidljive fine linije i njezina hrapavost.

Biotherm je proučavao ovaj proces sa Sveučilištem Stanford i otkrio da kada je koža pod stresom zbog dehidracije ili gubitka ceramida, postaje gruba i pokreće se više mehano-receptora smještenih ispod površine što dovodi do osjećaja zategnutosti i iritacije. Kožu treba umiriti i poboljšati njezinu elastičnost, što rezultira uspješnijom borbom protiv pojave ranih znakova starenja.

Bioceramidi Biotherma bogati su esencijalnim i hranjivim omega masnim kiselinama 3, 6 i 9. Izdvajaju se iz pšenice uzgojene u Europi (više od 98% iz Francuske), obrađene zelenom tehnologijom patentiranim postupkom ekstrakcije i pročišćavanja. Ova vrsta poljoprivrede koristi tradicionalne metode i suvremenu tehnologiju za promicanje održivosti. Korišteni u njezi kože, Bioceramidi jačaju kožnu barijeru i pružaju gladak izgled kože. Bioceramidi oponašaju ponašanje vlastitih ceramida koji pojačavaju obranu kože.

image
Krema je lagane teksture

Superkoncentrirani, prirodni Bioceramidi Biotherma nadoknađuju smanjeni nivo ceramida u koži i pojačavaju funkciju barijere smanjenjem stresa na staničnoj razini i ublažavanjem nelagode poboljšanjem elastičnosti kože. Cera Repair Barrier krema okuplja Life Plankton i Bioceramide, dva prirodna i obnovljiva sastojka s izvrsnim bio afinitetom, kako bi pružila trenutnu ugodu i trajnu zaštitu. Koža je glađa i sposobna boriti se protiv prvih znakova starenja.

Cera Repair Barrier krema klizi po koži pružajući umirujući osjećaj. Za optimalne rezultate uzmite malu količinu Cera Repair Barrier kreme vrhovima prstiju, ravnomjerno je rasporedite između dlanova. Nanesite na lice laganim potezima od središta lica prema van. Povećajte blistavost kože poboljšavajući mikrocirkulaciju. Koristite prste za stvaranje nježnih pokreta, poput valova koji se kreću od središta lica prema gore i prema van.