Za suhu kožu

Najbolji preparati za regeneraciju kože

15. rujan 2022.

Fotografija: IMAXtree

Iritacije izazvane suhom kožom mogu biti i više nego neugodne, i zato njega kože tijela ne smije biti zanemarena u kontekstu beauty rutine. Za one s problemom suhe i iziritirane kože, donosimo pregled najkorisnijih i najpoželjnijih losiona i mlijeka za tijelo.

Peckanje, ljuštenje, svrbež i vidljive nepravilnosti na koži neugodni su simptomi suhe kože koja vapi za hidratacijom. Mnogi su razlozi koji do suhe kože mogu dovesti - od prirodnog starenja kože, preko nedostatka vitamina, suhog i hladnog vremena i kupanja ili tuširanja u vrućoj vodi do bolesti poput dijabetesa, anoreksije i bolesti štitnjače. Dakle, formula je jednostavna: ulazimo u hladniji vremenski period, i naša će koža postati sklonija oštećenju i sušenju. Ako se još k tome ugrijati volite u vrućim kupkama, morate biti na posebnom oprezu. Najbolji lijek, ali i preventiva, korištenje je dobrog, kvalitetnog i lako upijajućeg losiona ili mlijeka za tijelo - po mogućnosti bezmirisnog, koji kožu neće opteretiti nikakvim aditivima koji bi je mogli nadražiti, već će joj osigurati isključivo ono što joj je potrebno i od čega će profitirati.

Prije nego što razloge za suhu kožu počnete tražiti u svakodnevnim navikama, ne treba zaboraviti da ona može biti i simptom stresa. Svrab je česta psihosomatska reakcija na brige, bile one potaknute viškom obaveza ili barijerama u međuljudkim odnosima. Losion će i u tom slučaju pomoći, ali ne u potpunosti - važno je pronaći trenutak za sebe u danu tijekom kojeg ćemo se opustiti i otpustiti sve one "neodgodive" obaveze, tijekom kojeg ćemo isključiti mobitel i poruke na tren ostaviti neodgovorenima. Suhu kožu može uzrokovati i gel za tuširanje koji vam ne odgovara, kao i pretjerana izloženost centralnom grijanju koje isušuje zrak. Otkriti uzrok zaista je važno jer losion, ma koliko dobar, služi samo kao nadogradnja zdravom, kvalitetnom i održivom načinu života.

Odabir losiona mora biti pažljiv i pedantan kao i odabir savršene hidratantne kreme. Medicinski provjeren i dermatološki odobreni neka svakako budu prioritet, kao i oni bezmirisni i s pouzdanim i provjerljivim sastojcima, namijenjeni suhoj, oštećenoj i iziritiranoj koži. Mlijeko za tijelo, gušće formule i s većim udjelom masti, možda će djelovati brže na takve simptome dok će losionu, u kojem prevladava voda, trebati nekoliko tjedana da demonstrira svoj najbolji učinak. No odaberete li kvalitetnu formulu, rezultat sigurno neće izostati.

image

Losion za tijelo Lipikar La Roche Posay (71,01 kn/ 9,42 eura)/ Hidratantni losion za tijelo Dermalogica (244 kn/ 32,38 eura)/Atoderm krema Bioderma (156,50 kn/ 20,77 eura)

image

Losion Atopi Control Eucerin (134,30 kn/17,82 eura)/ Losion za tijelo Necessaire; Nordstorm (226,60 kn/30,12 eura)/ Balzam za relipidaciju XeraCalm A.D Avène (165,05 kn/21,91 eura)

image

Hidratantni losion za normalnu do suhu kožu CeraVe (108,75 kn/ 14,43 eura)/Hidratantno mlijeko za tijelo Rêve de thê Nuxe (194,90 kn/ 25,87 eura)