Kečap ili ruž za usne?

Najnovija Fenty beauty suradnja: dobar ‘troll‘ ili potpuni apsurd?

24. kolovoz 2022.

Fotografije: Promo

Fenty Beauty suradnju je ostvario s umjetničkim kolektivom poznatom po svojim duhovitim, aktivističkim i zabavnim spačkama. Onima koji kečap obožavaju koliko i Rihanninu šminku, ovaj će paket sigurno dobro sjesti. Ostalima - i ne baš.

MSCHF je umjetnički kolektiv sa sjedištem u Brooklynu, poznat po svojim zabavnim, nerijetko i aktivističkim performansima i projektima koji izazivaju smijeh, privlače publiku, ali svojim apsurdom šalju i poruku. Tako su, na primjer, osmislili Eat the Rich sladolede oformljene u obliku Jeffa Bezosa, Marka Zuckerberga, Elona Muska, Billa Gatesa i Jacka Maa, a jedan od najpoznatijih prankova bila im je "Finger on the App" igrica za mobitele: zadatak igrača u toj igrici bio je zadržati prst najdulje na ekranu, bez ikakvog odvajanja ma kako kratko bilo, a pobjedniku je bilo zagarantirano 25 tisuća dolara. Na kraju je četvero ljudi osvojilo po 20 tisuća dolara nakon što su preko 70 sati držali prst na ekranu. U drugoj je verziji pobjednik, koji je prst zadržao 51 sat, osvojio sto tisuća dolara. Poruka je jednostavna: bogatstvo je apsurd.

Isti je taj MSCHF ovih dana s Rihanninim Fenty Beautyjem u prodaju lansirao "Ketchup or Makeup?" set koji sadrži šest crvenih vrećica. Cijena kutije je 25 dolara odnosno 150 kuna, a u svakoj od vrećica nalazi se, pogađate, ili kečap, ili šminka. Točnije, sjajilo. Ne zna se je li kupnja kutije garancija da će bar jedna od vrećica sadržavati sjajilo ili je u pitanju potpuna lutrija, ali poznavajući MSCHF, vjerojatno je u pitanju potonje. U slučaju da je ukupno u igru uključen jednak broj kečapa i sjajila, šansa da osvojite paket koji se sastoji u potpunosti od sjajila ili u potpunosti od kečapa iznosi sitnih 1,56 %, zbog čega se definitivno isplati zaigrati ovaj urnebes.

Pomalo nastrana suradnja izazvala je brojne reakcije, a unboxing videa Fenty x MSCHF paketa brzinom su munje preplavila TikTok. I dok se neki žale da je Rihanna prešla sve granice i da je ova suradnja naprosto bezobrazna, drugi prihvaćaju ruski rulet sa svim njenim zabavnim stranama i oduševljeni su ovom neočekivanom kolaboracijom. Suradnju možete istražiti na službenoj web stranici ili na Instagram profilima Fenty Beautyja i MSCHF-a. Iako se proizvod, nažalost, ne može dostaviti u Hrvatsku, barem se možemo zabaviti gledajući reakcije drugih.