KUĆNA RADINOST

Najtraženiji proizvod ovih dana možete napraviti od samo 3 sastojka

26. ožujak 2020.
FOTOGRAFIJE: Getty Images/iStockPhoto
Ines Madunić
Ines Madunić

Gelovi i sprejevi kojima dezinficiramo ruke jako su traženi proizvod pa ih je ovih dana vrlo teško pronaći u trgovinama. Kako ne biste nepotrebno izlazili iz kuće i živcirali se jer su svugdje rasprodani, evo kako možete gel napraviti sami, u kuhinji.

S obzirom na teško vrijeme pandemije u svijetu, dezinfekcijsko sredstvo za ruke jedan je od najtraženijih artikala. Još na samom početku krize upravo je takvih gelova i sprejeva nestalo iz naših trgovina, a i danas ih je teško nabaviti. 

Ivana Kovačić iz salona Manos podijelila je zato s nama savjet kako u kratkom roku i sa samo tri dragocjena sastojka možete vrlo jednostavno sami napraviti dezinfekciju za ruke. Na ovaj način ćete uštedjeti novac i odgoditi izlazak iz kuće, a time i osigurati dezinfekcijsko sredstvo za svoju obitelj. 

image
Ivana Kovačić iz salona Manos

Potreban vam je 70% ethanol (150ml), alkohol koji uklanja sve bakterije i viruse, a koji nije toliko agresivan za nježnu kožu ruku. Dodajte 100 ml aloe vera gela i 8-10 kapi esencijalnog ulja čajevca koje djeluje protuupalno. Sve sastojke dobro promješajte i stavite u bočicu s pumpicom za lakše nanošenje. Ivana preporučuje je da ovaj gel stavite na više mjesta u kućanstvu kako bi vam uvijek bio pri ruci. 

Jako je bitno da prije nanošenja ovakvog dezinfekcijskog stredstva operete ruke vodom i sapunom. Tek tada ste potpuno sigurni!