Priče s interneta

Neke beauty trendove ipak nemojte isprobavati kod kuće...

22. kolovoz 2020.
Fotografije: Unsplash

Spoj dosade za vrijeme karantene i globalno popularna društvena mreža nisu nužno dobar spoj, rezultirali su porastom DIY beauty savjeta koje ne želite isprobavati.

Raznoliki sadržaj konzumiramo iz košmara društvenih mreža svakodnevno, i dok neki mogu biti korisni, neki od njih su sasvim suprotno, a potencijalno su i opasni. Platforma koja je postala hit za vrijeme karantene, Tik Tok, nudi daleko više od samo plesnih izazova, između ostalog pokazala se i sjajnom mrežom za kozmetičke brendove i beauty influencere.

"Kako povući savršenu liniju tušem" ili "kako pronaći idealno osvjetljenje za selfie" primjer su bezopasnih savjeta, no beauty entuzijasti ponekad u neodstatku znanja podijele i one koje bolje zaobići i prepustiti se profesionalnim proizvodima ili rukama stručnjaka. Potvrdit će vam to svaki dermatolog, ali i zdrav razum. 

Trik s kremom za sunčanje

#sunscreencontouring je popularni hashtag koji izbacuje sadržaj pregledan na milijune puta. Uz ovaj beauty trik trebali biste dobiti look konturiranog lica uz pomoć sunčanja i SPF kreme. Zaštita se nanosi na visoke točke lica, a ostatak kože se ostavlja nezaštićen kako bi potamnio na suncu, što bi trebao rezultirati osunčanim izgledom i konturama koje se inače postižu strateškim nanošenjem make-upa.

Koža je na ovaj način izložena jakim sunčevim zrakama koje ne samo da ubrzavaju starenje lica, već i povećavaju rizik od raka kože. Na koncu, nije sigurno da će rezultat izgledati prirodno, moguće je da završite s flekama na licu. Nikako ne preporučujemo.

DIY maske

Uradi sam maske i preparati mgu biti sjajan prirodni dodatak njezi, naravno ako koristite sastojke koji na koži neće napraviti kaos. Limunov sok često je sastojak beauty pripravaka, no s njim treba oprezno, osobito kada je njega lica u pitanju. S Tik Tokom je došao na glas kao odličan eksfolijant, no čisti limunov sok preagresivno će djelovati na kožu i oštetiti njezinu zaštitnu barijeru. K tome, ne preporučuje se izlaganje suncu uz ovakve tretmane. 

Slični trendovi uključuju i pilinge lica - pomoću zrnaca kave ili sode bikarbone. Ovakvi tretmani narušit će prirodni pH kože, možda je iziritirati i napravit će nered u kuhinji i kupaonici. Radije preskačemo.

DIY tonik za lice

Cvijeće i bilje iz vrta poput lavande, ružmarina, eukaliptusa i slično neki su iskoristili za home-made tonik za lice - u videima proces izgleda jako slatko, no u stvarnosti bilje i cvijeće namočeno u vodi nakon nekog vremena počinje zaudarati i trunuti. Kozmetički proizvodi koji u sebi sadrže slične sastojke obrađuju ih na način da mogu trajati, što sami ne možete napraviti. Još jedan nepotrebni nered...

Uvijanje trepavica kod kuće

Uvijanje, bojanje...sve što ima veze s trepavicama ili obrvama ostavite za profesionalce i beauty salone koji su educirani i spretni za ovakve zahvate. Samostalni pokušaju mogu završiti s ozbiljnim posljedicama po zdravlje.