Žao nam je, ali...

Neke se još nisu oporavile od prošli put: vraćaju se tanke obrve

09. listopad 2021.
Fotografija: Profimedia 

Trendseterice su presudile: vraća nam se look tankih obrva. Pripremite se.

Generacija Z dosad je nas starije milenijalce izrugivala zbog raznih trendova koje volimo, od skinny traperica do razdjeljka na stranu. No, čini se kako će ih njihova opsesija modom i beauty trendovima iz 90-ih i 00-ih koštati i uskoro ćemo mi biti oni koji se zadnji smiju. U modu se, naime, vraćaju tanke obrve. 

image
Kate Moss i Naomi Campbell 1992. 
Fotografija: Rex Features
image
Gwen Stefani, 1998.
​Fotografija: Rex Features
image
Angelina Jolie, 2000.
​Fotografija: Rex Features

Sve starije od 28 upravo je prošla jeza; mnoge se obrve nisu još do kraja oporavile od prošlog puta kad je ovo bio vrući trend. Podsjetimo se, nosile su ih sve djevojke tijekom 90-ih i 00-ih, od slavnih tu su bile Angelina Jolie, Drew Barrymore, Kate Moss, Naomi Campbell, Gwen Stefani... A svi mi smo slijedili njihov primjer. Zatim se pojavila Cara Delevingne s punim, debelim obrvama koje su konačno postale cool i krenula je faza puštanja. Što veće i gušće bila je premisa godinama, a oni koji nisu imali prirodno velike dodatno su ih crtali i bojali. 

Ali, svi smo svjesni toga da se moda stalno vraća, pa kad smo najavili povratak traperica niskog struka trebali smo znati da će doći vrijeme i za obrve. Među prvima koje sad nose ovaj look su Bella Hadid, koja nikad nije imala baš guste obrve, ali čini se da su sve tanje. Trend je prihvatila i Hailey Bieber, koja također ima vidljivo tanje obrve na svakom novom postu na Instagramu. Srećom, ne radi o onoj jednoj crti koja je bila trendi 90-ih i 00-ih, nego su to nešto tanje obrve od ovih koje inače nosimo, prirodnih. Često su stilizirane u visokom luku ili su čak skraćene sa strane. 

Tanke obrve inače će dobro pristajati onima čije su oči bliže jer će ih vizualno razdvojiti. No, ako ste iz generacije milenijalaca i uspjeli ste zaboraviti traume koje imate od pincete, dobro razmislite o idućem potezu.  "Uz tanje obrve izgledat će starije nego što jeste. Također, znanstveno je dokazano da su ljudi s debljim obrvama privlačniji", rekla je kozmetičarka Lauretta Power.