Beauty naglasci

Nijanse sjenila koje ćemo viđati svuda ove jeseni

01. listopad 2020.
Fotografije: ImaxTree

Jesen je i inače vrijeme za eksperimentiranje, traženje novog looka za novu sezonu. Istražili smo koja sjenila će se najviše nositi.

Osim što je početak nove sezone pravo vrijeme za isprobavanje novih načina uljepšavanja, ove godine imamo i specifičnu situaciju. Naime, zbog nošenja maski, oči su nam u fokusu. Pa iako nećemo prestati nositi ruževe, ipak ćemo se više posvetiti očima i šminkati ih češće i jače, čak i ako na to nismo dosad naviknuli. Donosimo pet boja sjenila za oči koje će biti pravi hit.

Osim toga, ističemo kako su šljokice i sjajna, metalik sjenila veliki hit pa na svaki naš prijedlog slobodno dodajte još sjaja - čak i u dnevnoj varijanti. 

Lila

Nježno ljubičasta boja odličan je izbor za jesenske dane jer će biti dobar prijelaz između toplih dana i onih hladnijih. Ljubičasta je boja nastala plavom i crvenom pa ima najbolje od hladnih i toplih nijansi. 

"Probajte mat sjenilo za dnevno izdanje, a za večer podignite ovaj lila look s metalik sjenilom ili dodatkom šljokica", predlaže Huda Kattan, vizažistica i osnivačica brenda Huda Beauty. 

image
Lila je jedan od najvećih trendova

Čokoladna

Smeđa je tradicionalna jesenska boja, a ove sezone isprobajte čokoladnu nijansu, nešto svjetliju smeđu. Ako volite smokey eyes, zamijenite crnu sa smeđom i isprobajte ovaj look koji će sjajno izgledati u dnevnoj i večernjoj varijanti.

Dnevna neka bude što svjetlija, a šljokice ili dodatni sjaj smjestite u unutarnji kut oka, kako biste otvorili pogled. Navečer pojačajte smeđu na vanjskom rubu, a možete i izvući crtu malo van oka, prema gore. 

image
Smeđi smokey eyes za jesen

Bakrena

Ova nijansa pristaje gotovo svima, a također je prava jesenska boja. Ona je prirodno sjajna pa će vam malo bakrene na kapcima biti sasvim dovoljno da naglasite oči, a za naglašeniji izgled dodajte još i highlighter u sličnoj nijansi. Minimalistički jesenski izgled možete postići ako povučete tanku liniju bakrene uz sam rub kapka i stavite maskaru - jednostavno i efektno. 

image
Bakrena je prava jesenska nijansa

Zelena

Svi se slažu - zelena će ove sezone biti posvuda. Ovisno o vašem tenu i željama, koji god ton izaberete, nećete pogriješiti. S bljeđim nijansama možete se igrati preko dana, dok će za navečer savršena biti tamno zelena sa šljokicama.  

image
Zelena je apsolutni hit

Blijedo roza

Boja roza latica pojam je koji se koristi kad se priča o trendovima za jesenska sjenila ove godine. Pastelna roza s dubinom, ne preblijeda niti previše intenzivna odličan je izbor za dnevni "no make-up look". Kombinirajte s blijedo roza ružem ili pak onim u fuksiji, a s metalik roza nijansom nećete pogriješiti za večernju varijantu. 

image
Roza će izgledati romantično